18 apr 2015 16:53

18 apr 2015 16:53

Nationaldagen firas vid residenset

MARIESTAD

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har bestämt att nationaldagen även detta år ska arrangeras vid residenset i Mariestad. Där ska det bli stipendieutdelning, underhållning av kammarkören samt av Mariestads blåsorkester med drillflickor.

Museets sommarutställning med rubriken ”Form av Finland” ska invigas denna dag (design av Marimekko, Alto, Ittala och Arabia) och troligen ska Dansstationen bidra med ett par dansnummer.

Mariestads-Tidningens unga frilanskrönikör Jennie Hilli Sjökvist – som också är ordförande för Kultur & Co – blir med stor sannolikhet nationaldagstalare. I övrigt vill man ha en mer familjär prägel på firandet.

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott har bestämt att nationaldagen även detta år ska arrangeras vid residenset i Mariestad. Där ska det bli stipendieutdelning, underhållning av kammarkören samt av Mariestads blåsorkester med drillflickor.

Museets sommarutställning med rubriken ”Form av Finland” ska invigas denna dag (design av Marimekko, Alto, Ittala och Arabia) och troligen ska Dansstationen bidra med ett par dansnummer.

Mariestads-Tidningens unga frilanskrönikör Jennie Hilli Sjökvist – som också är ordförande för Kultur & Co – blir med stor sannolikhet nationaldagstalare. I övrigt vill man ha en mer familjär prägel på firandet.