17 apr 2015 13:34

17 apr 2015 13:34

Centerpartiets uppmaning till Löfven

MARIESTAD

Centraliseringen av statlig verksamhet har fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna, inte minst efter Skatteverkets omritade Sverigekarta.

Nu uppmanar centerpartisterna Per Åsling, ordförande i skatteutskottet, och Anders Ahlgren, regionalpolitisk talesperson för C, statsminister Stefan Löfven (S) att stoppa alla planer på nedläggning av Skatteverkets och Arbetsförmedlingens kontor tills dess att Statskontorets aviserade utredning är färdig. Detta kan statsministern genomföra genom att justera dessa myndigheters regleringsbrev, skriver Åsling och Ahlgren.

Åsling och Ahlgren anser att den utveckling som sker kraftigt underminerar möjligheten att bo, verka och arbeta i mindre och livskraftiga samhällen runt om i Sverige. De nämner också Lantmäteriet, Trafikverkets trafikledning, SBABs företagsutlåning och Telias nedläggning av ADSL-stationer, som exempel på ytterligare områden inom den statliga verksamheten som är föremål för centralisering.

Centraliseringen av statlig verksamhet har fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna, inte minst efter Skatteverkets omritade Sverigekarta.

Nu uppmanar centerpartisterna Per Åsling, ordförande i skatteutskottet, och Anders Ahlgren, regionalpolitisk talesperson för C, statsminister Stefan Löfven (S) att stoppa alla planer på nedläggning av Skatteverkets och Arbetsförmedlingens kontor tills dess att Statskontorets aviserade utredning är färdig. Detta kan statsministern genomföra genom att justera dessa myndigheters regleringsbrev, skriver Åsling och Ahlgren.

Åsling och Ahlgren anser att den utveckling som sker kraftigt underminerar möjligheten att bo, verka och arbeta i mindre och livskraftiga samhällen runt om i Sverige. De nämner också Lantmäteriet, Trafikverkets trafikledning, SBABs företagsutlåning och Telias nedläggning av ADSL-stationer, som exempel på ytterligare områden inom den statliga verksamheten som är föremål för centralisering.