13 apr 2015 19:15

13 apr 2015 19:15

Snabbmat dygnet runt

MARIESTAD: Ökar tillgängligheten för gästerna

Från och med denna vecka är McDonald's i Mariestad öppen dygnet runt.
– Att restaurangen alltid är öppen bidrar till mer liv på orten, säger franchisetagaren Carina Wilhelmsson.

Carina Wilhelmsson driver fyra snabbmatsrestauranger i Skaraborg; Falköping, Lidköping, Mariestad och Skara. I Lidköping har man haft dygnet runt-öppet i fem år.

– Där ser vi en stadig ökning av antalet gäster nattetid. Många föräldrar som skjutsar sina barn på nätterna stannar till för en kopp kaffe, framför allt på helgerna. Det tar ett tag att jobba in förändrade öppettider, men allt fler McDonald's-restauranger övergår nu till att ha öppet dygnet runt.

Från och med måndag är alltså restaurangen i Mariestad öppen för jämnan.

– Restaurangen ligger bra till utmed E20 och vi har en ökad efterfrågan på längre öppettider från våra gäster. Tiden är mogen att ha öppet dygnet runt även här, förklarar Carina Wilhelmsson.

Förändringen kräver per automatik mer personal. Till en början blir det två–tre som jobbar nattetid, samtidigt flaggar Carina Wilhelmsson för att det kan bli fler, men att det beror på försäljningsutvecklingen.

Är det också ett sätt att möta konkurrensen från Burger King?

– Jag ser det så här; handel föder handel. Med generösa öppettider kan vi få fler att stanna till i Mariestad och bidra med mer liv till orten, säger Carina Wilhelmsson.

Carina Wilhelmsson driver fyra snabbmatsrestauranger i Skaraborg; Falköping, Lidköping, Mariestad och Skara. I Lidköping har man haft dygnet runt-öppet i fem år.

– Där ser vi en stadig ökning av antalet gäster nattetid. Många föräldrar som skjutsar sina barn på nätterna stannar till för en kopp kaffe, framför allt på helgerna. Det tar ett tag att jobba in förändrade öppettider, men allt fler McDonald's-restauranger övergår nu till att ha öppet dygnet runt.

Från och med måndag är alltså restaurangen i Mariestad öppen för jämnan.

– Restaurangen ligger bra till utmed E20 och vi har en ökad efterfrågan på längre öppettider från våra gäster. Tiden är mogen att ha öppet dygnet runt även här, förklarar Carina Wilhelmsson.

Förändringen kräver per automatik mer personal. Till en början blir det två–tre som jobbar nattetid, samtidigt flaggar Carina Wilhelmsson för att det kan bli fler, men att det beror på försäljningsutvecklingen.

Är det också ett sätt att möta konkurrensen från Burger King?

– Jag ser det så här; handel föder handel. Med generösa öppettider kan vi få fler att stanna till i Mariestad och bidra med mer liv till orten, säger Carina Wilhelmsson.