04 apr 2015 12:00

04 apr 2015 14:29

Han är ny V-ordförande

Emil Frick, nyvald ordförande för Vänsterpartiet i Mariestad och ersättare i kommunfullmäktige

Vem är du?

– Jag är 22 år gammal och bodde tidigare i Uppsala. Sedan två år pluggar jag till trädgårdsmästare på Dacapo, nu har jag ett år kvar på utbildningen.

Vad fick dig att engagera dig politiskt?

– Det politiska intresset har funnits sedan jag var liten, jag fick det nog av min mamma. Jag vill vara med och kämpa för något och då är Vänsterpartiet den politiska kraft jag känner mest för. Jag har en bakgrund i Ung vänster.

Hur ska du göra för att tygla två före detta riksdagsledamöter som finns i ert lokala parti?

– Jo, precis, det är en utmaning och något som vi har pratat om. Jag kan omöjligt mäta mig, i alla fall erfarenhetsmässigt, med den tidigare ordföranden Marie-Engström Rosengren och Per Rosengren. Men jag är beredd att ta stort ansvar och för mig är partipolitik att sträva efter en gemensam sak. Vi kommer bra överens i partiet så jag tror inte det blir några problem.

Vad vill du förändra i Mariestad?

– Det finns väldigt många lokala frågor, det är svårt att välja bara en. Jag vill jobba för en tydlig vänsterpolitik där vi tillämpar kollektivism även i praktiken. Vänsterpartiet i Mariestad växer, i dag har vi omkring 50 medlemmar, så vi ska synas.

Vem är du?

– Jag är 22 år gammal och bodde tidigare i Uppsala. Sedan två år pluggar jag till trädgårdsmästare på Dacapo, nu har jag ett år kvar på utbildningen.

Vad fick dig att engagera dig politiskt?

– Det politiska intresset har funnits sedan jag var liten, jag fick det nog av min mamma. Jag vill vara med och kämpa för något och då är Vänsterpartiet den politiska kraft jag känner mest för. Jag har en bakgrund i Ung vänster.

Hur ska du göra för att tygla två före detta riksdagsledamöter som finns i ert lokala parti?

– Jo, precis, det är en utmaning och något som vi har pratat om. Jag kan omöjligt mäta mig, i alla fall erfarenhetsmässigt, med den tidigare ordföranden Marie-Engström Rosengren och Per Rosengren. Men jag är beredd att ta stort ansvar och för mig är partipolitik att sträva efter en gemensam sak. Vi kommer bra överens i partiet så jag tror inte det blir några problem.

Vad vill du förändra i Mariestad?

– Det finns väldigt många lokala frågor, det är svårt att välja bara en. Jag vill jobba för en tydlig vänsterpolitik där vi tillämpar kollektivism även i praktiken. Vänsterpartiet i Mariestad växer, i dag har vi omkring 50 medlemmar, så vi ska synas.