30 mar 2015 15:56

30 mar 2015 16:39

Populära frukostträffar

Musik och skratt avlöste varandra när Strandvägens frukostträff jubilerade.

Gulligullan koko som en gök, sjunger Pia och Magnus Hast från Hova, och kören av glada pensionärer svarar genast ”Koko” och brister ut i skratt. Det är uppsluppen stämning i den hemtrevliga källarlokalen på Strandvägen. Näst intill varje sittplats är upptagen och doften av kaffe fyller luften. Cirka 50 personer har samlats för att fira att deras frukostträff fyller tio år. Två av besökarna är Sten och Vappu Lundblad, det är deras andra frukostbesök sedan flytten till området i januari.

– Det är väldigt trevligt att få chansen att lära känna grannarna. Vi får se om vi får vara med om ett 10-årsjubileum till! säger Sten som ser fram emot framtida träffar.

Med sedan starten

Ulla-Maj Ström var med när idén om frukostträffarna väcktes för tio år sedan. Det var bostadsrättsföreningens styrelse som kom med förslaget och Ulla-Maj ställde genast upp som organisatör. Sedan dess har hon tillsammans med många andra lagat gröt till julfrukosten, brett mackor, bryggt kaffe och anordnat välbesökta nationaldagsfiranden utanför lägenhetshusen. Frukostträffarna är uppskattade av alla och Ulla-Maj menar att det är högt i tak och att alla är glada och pigga på träffarna.

– Jag vill spela in det här sorlet och lyssna på ibland, säger hon och gestikulerar mot de fullsatta borden och de småpratande besökarna.

3700 koppar

Sedan starten har det serverats 3 700 koppar kaffe och det som från början var tjugo besökare per träff har nu mer än dubblerats. Frukosten serveras en måndag i månaden och förberedelserna sköts av tre organisationsgrupper som turas om att ordna med bestyren.

– Det är roligt att träffas och prata om vad som händer i området. Just nu är det problem med bredbandet, skrattar Mats Olsson som är en av de trogna besökarna.

Gulligullan koko som en gök, sjunger Pia och Magnus Hast från Hova, och kören av glada pensionärer svarar genast ”Koko” och brister ut i skratt. Det är uppsluppen stämning i den hemtrevliga källarlokalen på Strandvägen. Näst intill varje sittplats är upptagen och doften av kaffe fyller luften. Cirka 50 personer har samlats för att fira att deras frukostträff fyller tio år. Två av besökarna är Sten och Vappu Lundblad, det är deras andra frukostbesök sedan flytten till området i januari.

– Det är väldigt trevligt att få chansen att lära känna grannarna. Vi får se om vi får vara med om ett 10-årsjubileum till! säger Sten som ser fram emot framtida träffar.

Med sedan starten

Ulla-Maj Ström var med när idén om frukostträffarna väcktes för tio år sedan. Det var bostadsrättsföreningens styrelse som kom med förslaget och Ulla-Maj ställde genast upp som organisatör. Sedan dess har hon tillsammans med många andra lagat gröt till julfrukosten, brett mackor, bryggt kaffe och anordnat välbesökta nationaldagsfiranden utanför lägenhetshusen. Frukostträffarna är uppskattade av alla och Ulla-Maj menar att det är högt i tak och att alla är glada och pigga på träffarna.

– Jag vill spela in det här sorlet och lyssna på ibland, säger hon och gestikulerar mot de fullsatta borden och de småpratande besökarna.

3700 koppar

Sedan starten har det serverats 3 700 koppar kaffe och det som från början var tjugo besökare per träff har nu mer än dubblerats. Frukosten serveras en måndag i månaden och förberedelserna sköts av tre organisationsgrupper som turas om att ordna med bestyren.

– Det är roligt att träffas och prata om vad som händer i området. Just nu är det problem med bredbandet, skrattar Mats Olsson som är en av de trogna besökarna.