29 mar 2015 21:03

29 mar 2015 21:03

Polisen varnar för att släppa in okända

Flera åldringsbrott har uppdagats i Mariestads med liknande tillvägagångssätt den senaste tiden.

I fredags har tre olika personer, alla äldre, anmält att en man ringt och berättat att personen vunnit pengar och att representanter från företaget behöver hälsa på för att få kontouppgifterna så att vinsten kan föras över.

Strax efter samtalet har två män knackat på dörren och bett om att få komma in i respektive lägenhet. Boende på Mariagatan, Marieforsleden och på Akaciastigen fick besök i tät följd i fredags. Endast i ett av fallen saknas det med säkerhet något från lägenheten, den boende på Akaciastigen blev av med 500 kronor och mediciner.

Polisen varnar nu för att släppa in okända, och att tänka efter noga även om personerna lockar med vinster.

 

I fredags har tre olika personer, alla äldre, anmält att en man ringt och berättat att personen vunnit pengar och att representanter från företaget behöver hälsa på för att få kontouppgifterna så att vinsten kan föras över.

Strax efter samtalet har två män knackat på dörren och bett om att få komma in i respektive lägenhet. Boende på Mariagatan, Marieforsleden och på Akaciastigen fick besök i tät följd i fredags. Endast i ett av fallen saknas det med säkerhet något från lägenheten, den boende på Akaciastigen blev av med 500 kronor och mediciner.

Polisen varnar nu för att släppa in okända, och att tänka efter noga även om personerna lockar med vinster.