26 mar 2015 16:06

26 mar 2015 16:06

Foto: Charlotte Ferneman

Barnen fixade festligt pynt i riset

MARIESTAD: Centrum görs fint inför påsk

Barnen från Regattan fick verkligen känna av den bitande vinden som ven genom Mariestads centrum på torsdagsförmiddagen.
För det går faktiskt inte att pynta påskris med tumvantar.

Stig Dahlin är projektanställd av kommunen för att göra fint i centrum, och inför påsk har han tagit hjälp av ett helt gäng glada pyntare. Barnen på förskolan Regattans hemvist Lotsen ställde gärna upp.

Förskolans personal skapade en påskverkstad genom att duka fram ett bord med lämpliga material, och de barn som ville fick vara med och skapa.

– Ingen är tvungen och det finns inga färdiga mallar eller rätta svar, säger förskollärare Sofia Skogsberg. Det är barnens kreativitet som står i fokus.

– Förskolan har fått fria händer, intygar Stig Dahlin. Det enda förbehållet var att utsmyckningen ska tåla att hänga ute i ett par veckor.

Resultatet blev snygga blommor i blänkande metall, inplastade påskkort och färgglada ringar av indianpärlor och det var dessa som barnen hängde på plats i björkrisen, som står utanför Knallen och i Stadsparken.

– Roligt när ungarna håller på, kommenterade Anders Eriksson från Älgarås som passerade förbi.

Med köldröda små fingrar och stor entusiasm gjorde de sitt bästa för att få allt det fina att sitta fast i blåsten. Efter en liten stund tröt dock orken för några av dem, och man kunde plötsligt höra någon ropa ”Kom alla mina kycklingar”. Leken var i full gång utanför butikerna. Spontant, kul – och dessutom väldigt passande inför påsken.

Stig Dahlin är projektanställd av kommunen för att göra fint i centrum, och inför påsk har han tagit hjälp av ett helt gäng glada pyntare. Barnen på förskolan Regattans hemvist Lotsen ställde gärna upp.

Förskolans personal skapade en påskverkstad genom att duka fram ett bord med lämpliga material, och de barn som ville fick vara med och skapa.

– Ingen är tvungen och det finns inga färdiga mallar eller rätta svar, säger förskollärare Sofia Skogsberg. Det är barnens kreativitet som står i fokus.

– Förskolan har fått fria händer, intygar Stig Dahlin. Det enda förbehållet var att utsmyckningen ska tåla att hänga ute i ett par veckor.

Resultatet blev snygga blommor i blänkande metall, inplastade påskkort och färgglada ringar av indianpärlor och det var dessa som barnen hängde på plats i björkrisen, som står utanför Knallen och i Stadsparken.

– Roligt när ungarna håller på, kommenterade Anders Eriksson från Älgarås som passerade förbi.

Med köldröda små fingrar och stor entusiasm gjorde de sitt bästa för att få allt det fina att sitta fast i blåsten. Efter en liten stund tröt dock orken för några av dem, och man kunde plötsligt höra någon ropa ”Kom alla mina kycklingar”. Leken var i full gång utanför butikerna. Spontant, kul – och dessutom väldigt passande inför påsken.