25 mar 2015 15:11

25 mar 2015 15:11

1 500 åttor får lära sig om teknik

SKARABORG: Elever från hela Skaraborg besöker Lichron

Under åtta dagar besöker åttondeklassare från hela Skaraborg Lichron i Skövde där Teknikcollege Skaraborg arrangerar mässan Möjligheternas värld. I måndags var Tunaholmselever från Mariestad på plats.

För att locka fler ungdomar att välja tekniska program på gymnasiet bjuder Teknikcollege Skaraborg in elever till en dag då de får se och prova på vad som går att arbeta med om man väljer ett gymnasieprogram med teknisk inriktning. Några av dem som anmält sig var Moa Nordqvist, Cornelia Ceraolo och Bella Sandgård från Tunaholmskolan i Mariestad.

– Det är roligt att vara här och prova på allt som går att göra och vi visste inte att det gick att göra så mycket, men vi kommer nog inte välja något teknikämne på gymnasiet ändå, säger de.

Många förvånade

Under mässan fick eleverna besöka sex olika stationer där de fick prova på saker som en simulatorbil, 3D-printer och kluriga mindhackers. Dessutom fick de se hur stålklister, robotar och CNC fungerar.

– Många har faktiskt varit förvånade och sagt att de inte trodde att det gick att göra så mycket med teknik och en del har till och med tagit i hand och tackat för att vi har den här dagen. Det finns många olika yrkeskategorier som man kan välja med en teknisk bakgrund och här får eleverna möjlighet att möta några av dem, säger Lina Skoglund som är vice ordförande för Teknik College.

Det är andra året i rad som mässan arrangeras och från 800 elever förra året är det i år 1500 elever som anmält sig.

För att locka fler ungdomar att välja tekniska program på gymnasiet bjuder Teknikcollege Skaraborg in elever till en dag då de får se och prova på vad som går att arbeta med om man väljer ett gymnasieprogram med teknisk inriktning. Några av dem som anmält sig var Moa Nordqvist, Cornelia Ceraolo och Bella Sandgård från Tunaholmskolan i Mariestad.

– Det är roligt att vara här och prova på allt som går att göra och vi visste inte att det gick att göra så mycket, men vi kommer nog inte välja något teknikämne på gymnasiet ändå, säger de.

Många förvånade

Under mässan fick eleverna besöka sex olika stationer där de fick prova på saker som en simulatorbil, 3D-printer och kluriga mindhackers. Dessutom fick de se hur stålklister, robotar och CNC fungerar.

– Många har faktiskt varit förvånade och sagt att de inte trodde att det gick att göra så mycket med teknik och en del har till och med tagit i hand och tackat för att vi har den här dagen. Det finns många olika yrkeskategorier som man kan välja med en teknisk bakgrund och här får eleverna möjlighet att möta några av dem, säger Lina Skoglund som är vice ordförande för Teknik College.

Det är andra året i rad som mässan arrangeras och från 800 elever förra året är det i år 1500 elever som anmält sig.