24 mar 2015 10:18

24 mar 2015 16:23

Skatteverket lägger ned i Mariestad - flyttar till Skövde

Skatteverkets kontor i Mariestad försvinner och 80 medarbetare flyttas till Skövde.
Det är konsekvensen när Skatteverket centraliserar.

Tidningen har tidigare skrivit om hur den granskade myndigheten ritat om Sverigekartan, där endast de största orterna i landet finns med. Tidigt på tisdagsförmiddagen blev Skatteverkets långsiktiga inriktning officiell. Avsikten är att flytta verksamhet från nio orter till närliggande kontor. Mariestad är en av orterna som påverkas. 80 anställda ska flyttas till Skövde.

– Som statlig myndighet behöver vi ständigt effektivisera vår verksamhet. På sikt blir vi därmed färre medarbetare, därför behöver vi minska antalet verksamhetsorter, säger överdirektör Helene Dyrssen i ett pressmeddelande.

Alla berörda medarbetare kommer att erbjudas placering på närliggande ort.

Texten uppdateras.

Tidningen har tidigare skrivit om hur den granskade myndigheten ritat om Sverigekartan, där endast de största orterna i landet finns med. Tidigt på tisdagsförmiddagen blev Skatteverkets långsiktiga inriktning officiell. Avsikten är att flytta verksamhet från nio orter till närliggande kontor. Mariestad är en av orterna som påverkas. 80 anställda ska flyttas till Skövde.

– Som statlig myndighet behöver vi ständigt effektivisera vår verksamhet. På sikt blir vi därmed färre medarbetare, därför behöver vi minska antalet verksamhetsorter, säger överdirektör Helene Dyrssen i ett pressmeddelande.

Alla berörda medarbetare kommer att erbjudas placering på närliggande ort.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera på mariestadstidningen.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.