19 mar 2015 16:58

19 mar 2015 17:00

Rakblad tejpat på bilhandtaget

MARIESTAD: Cassandra drabbades av fult tilltag

När Cassandra Nilsson, 19, öppnade bildörren skar det till i handen. Orsaken var att någon tejpat fast ett rakblad på handtaget.

– Helt obegripligt hur man kan göra något sådant, säger Cassandra.

Händelsen utspelade sig på Forsvägen i Ullervad på torsdagsmorgonen. Cassandra hade varit hos pojkvännen Tobbe och skulle låna hans föräldrars bil.

– När jag skulle kliva in i bilen såg jag att det satt silvertejp på dörren, men tänkte att hans pappa satt dit det. När jag tog i handtaget sved det till rejält och sedan började det blöda kraftigt.

Klarade senorna

När Cassandra tittade närmare på handtaget upptäckte hon att ett dubbelbladigt rakblad tejpats fast på insidan.

– Tur i oturen så skar jag mig inte så djupt och jag skadade inga nerver i fingrarna.

Efter att hon plåstrat om fingrarna gick Cassandra direkt ut med en varning på Facebook.

– Jag tänkte att det var bäst att sprida det snabbt så att inte fler skulle råka illa ut. Jag har inte hört att någon annan drabbats. Förstår inte varför det satt rakblad på den här bilen, säger 19-åringen som naturligtvis gjort en polisanmälan.

”Jäkla fult tilltag”

Folke Johansson vid Mariestadspolisen ser allvarligt på händelsen.

– Det är ett jäkla fult tilltag där man utsätter folk för fara. Är oturen framme kan man ju skära av senor i handen, säger Johansson.

Polisen rubricerar tilltaget som framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman, men polisen kommer att söka fingeravtryck på tejpen eller rakbladet.

Händelsen utspelade sig på Forsvägen i Ullervad på torsdagsmorgonen. Cassandra hade varit hos pojkvännen Tobbe och skulle låna hans föräldrars bil.

– När jag skulle kliva in i bilen såg jag att det satt silvertejp på dörren, men tänkte att hans pappa satt dit det. När jag tog i handtaget sved det till rejält och sedan började det blöda kraftigt.

Klarade senorna

När Cassandra tittade närmare på handtaget upptäckte hon att ett dubbelbladigt rakblad tejpats fast på insidan.

– Tur i oturen så skar jag mig inte så djupt och jag skadade inga nerver i fingrarna.

Efter att hon plåstrat om fingrarna gick Cassandra direkt ut med en varning på Facebook.

– Jag tänkte att det var bäst att sprida det snabbt så att inte fler skulle råka illa ut. Jag har inte hört att någon annan drabbats. Förstår inte varför det satt rakblad på den här bilen, säger 19-åringen som naturligtvis gjort en polisanmälan.

”Jäkla fult tilltag”

Folke Johansson vid Mariestadspolisen ser allvarligt på händelsen.

– Det är ett jäkla fult tilltag där man utsätter folk för fara. Är oturen framme kan man ju skära av senor i handen, säger Johansson.

Polisen rubricerar tilltaget som framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman, men polisen kommer att söka fingeravtryck på tejpen eller rakbladet.