19 mar 2015 11:11

19 mar 2015 11:14

Boende uppmanas vara uppmärksamma

Under nätterna mellan måndag, tisdag och onsdag har en rad inbrott skett på gårdar runt om Mariestad. Tjuvarna har bland annat stulit motorcyklar, hästsadlar och diesel och polisen misstänker att det är samma gärningsmän.

Sammanlagt har polisen fått in rapporter om nio fall av inbrott i Lövåsen, Skalkarike, Höglunda, Valkeberg och Rävsnäs.

– På grund av tillvägagångsättet och tidspannet så misstänker vi att det är samma gärningsmän, men vi har i nuläget inga misstänkta, säger Roland Svensson på polisen.

Tjuvarna har i flera fall brutit upp hänglås för att ta sig in på de olika gårdarna. I Rävsnäs utsattes tre gårdar, varav en blev bestulen på tre hoppsadlar och 2 dressyrsalar, den andra på en motorsåg, en röjsåg och 500 liter diesel och den tredje har fått ladugården genomsökt utan att förlora något.

I Skalkarike har två gårdar utsatts där den ena blev av med en motorsåg ur ett olåst förråd och den andra fick garaget uppbrutet utan att något stulits. I Lövåsen, Sjötorp, har en dörr brutits upp och tre veteranmotorcyklar har blivit stulna. I Valkeberg och Höglunda har sammanlagt tre gårdar fått hänglås uppbrutna utan att något blivit stulet.

Natten mellan tisdag och onsdag har en grå släpkärra med registreringsnummer EMC 070 stulits från Snipvägen i Sjötorp.

– Eftersom det krävs ett stort fordon för att kunna transportera allt som stulits är det ju inte otänkbart att det är denna kärra som använts för att genomföra inbrotten, säger Roland Svensson.

Han uppmanar de boende att vara uppmärksamma.

– Vi kommer röra oss på landet i natt, men det är ett stort område och chansen att vi ser dem är ju liten, så vi uppmanar de boende att vara uppmärksamma på främmande fordon och låsa in sina ägodelar, säger han.

Sammanlagt har polisen fått in rapporter om nio fall av inbrott i Lövåsen, Skalkarike, Höglunda, Valkeberg och Rävsnäs.

– På grund av tillvägagångsättet och tidspannet så misstänker vi att det är samma gärningsmän, men vi har i nuläget inga misstänkta, säger Roland Svensson på polisen.

Tjuvarna har i flera fall brutit upp hänglås för att ta sig in på de olika gårdarna. I Rävsnäs utsattes tre gårdar, varav en blev bestulen på tre hoppsadlar och 2 dressyrsalar, den andra på en motorsåg, en röjsåg och 500 liter diesel och den tredje har fått ladugården genomsökt utan att förlora något.

I Skalkarike har två gårdar utsatts där den ena blev av med en motorsåg ur ett olåst förråd och den andra fick garaget uppbrutet utan att något stulits. I Lövåsen, Sjötorp, har en dörr brutits upp och tre veteranmotorcyklar har blivit stulna. I Valkeberg och Höglunda har sammanlagt tre gårdar fått hänglås uppbrutna utan att något blivit stulet.

Natten mellan tisdag och onsdag har en grå släpkärra med registreringsnummer EMC 070 stulits från Snipvägen i Sjötorp.

– Eftersom det krävs ett stort fordon för att kunna transportera allt som stulits är det ju inte otänkbart att det är denna kärra som använts för att genomföra inbrotten, säger Roland Svensson.

Han uppmanar de boende att vara uppmärksamma.

– Vi kommer röra oss på landet i natt, men det är ett stort område och chansen att vi ser dem är ju liten, så vi uppmanar de boende att vara uppmärksamma på främmande fordon och låsa in sina ägodelar, säger han.

  • Anna Leijon