13 mar 2015 18:55

13 mar 2015 18:57

"Ungdomsgård för vuxna"

Ny förening och lokal har öppnat sina portar

Ideella föreningen KRIS invigde på fredagen sina lokaler och verksamheten i Mariestad. Gemenskap, drogfrihet och stöttning i vardagen utmärker arbetet.

Flera personer hade samlats utanför Rådhusgatan 2 i Mariestad då föreningen KRIS, Kriminellas revansch i samhället, bjöd in till öppet hus. I invigningstalet för verksamhet och lokalen nämnde socialnämndens ordförande Jan Hallström (FP) att pusselbitar för att motverka kriminalitet, droger och arbetslöshet börjar falla på plats i Mariestad.

– KRIS är ytterligare en sådan pusselbit.

Bryta utanförskap

Efter invigningen minglades det i de uppfräschade lokalerna och det bjöds på fika. Skyltar med information inför kommande aktiviteter prydde väggarna.

– Vi ska visa hockey -VM här. I alla fall de flesta svenska matcherna och såklart har vi även planerat in finalen, säger Peter Lundh, ordförande i KRIS Mariestad.

Även grillning var planerat till söndagen men den ställdes in på grund av vädret. Dock kommer det att bli flera aktiviteter, bland annat besök på andra KRIS-verksamheter i Sverige. Kamratskap stavas med stora bokstäver i föreningen och det är bara ett av de fyra honnörsorden inom KRIS.

- Jag brukar säga bara man har med sig hederlighet och drogfrihet, så står vi andra för resten. Det vill säga kamratskap och solidaritet, säger Peter Lundh.

Ungdomsarbete

KRIS Mariestad blickar mot en ljus framtid och vill till slutet av maj även ha öppnat en verksamhet för ungdomar. Peter Lundh är klar med förberdelserna för ”Unga KRIS” och hoppas på att många ungdomar kommer. Några har Peter redan pratat med och även Ungbo ska hälsa på för att få insyn i verksamheten.

Samma villkor för alla

I föreningen ska ingen stängas ute, det enda kravet är att man är drogfri. Det ska inte vara pengarna som sätter stopp för att man inte är med på en aktivitet. Målet är att alla ska känna sig välkomna i gemenskapen. Både medlemmar som har ett förflutet inom droger eller kriminalitet, såsom de som vill vara stödmedlemmar.

– Ja, jag bruka säga att det här är som en ungdomsgård för vuxna, säger Peter Lundh.

Flera personer hade samlats utanför Rådhusgatan 2 i Mariestad då föreningen KRIS, Kriminellas revansch i samhället, bjöd in till öppet hus. I invigningstalet för verksamhet och lokalen nämnde socialnämndens ordförande Jan Hallström (FP) att pusselbitar för att motverka kriminalitet, droger och arbetslöshet börjar falla på plats i Mariestad.

– KRIS är ytterligare en sådan pusselbit.

Bryta utanförskap

Efter invigningen minglades det i de uppfräschade lokalerna och det bjöds på fika. Skyltar med information inför kommande aktiviteter prydde väggarna.

– Vi ska visa hockey -VM här. I alla fall de flesta svenska matcherna och såklart har vi även planerat in finalen, säger Peter Lundh, ordförande i KRIS Mariestad.

Även grillning var planerat till söndagen men den ställdes in på grund av vädret. Dock kommer det att bli flera aktiviteter, bland annat besök på andra KRIS-verksamheter i Sverige. Kamratskap stavas med stora bokstäver i föreningen och det är bara ett av de fyra honnörsorden inom KRIS.

- Jag brukar säga bara man har med sig hederlighet och drogfrihet, så står vi andra för resten. Det vill säga kamratskap och solidaritet, säger Peter Lundh.

Ungdomsarbete

KRIS Mariestad blickar mot en ljus framtid och vill till slutet av maj även ha öppnat en verksamhet för ungdomar. Peter Lundh är klar med förberdelserna för ”Unga KRIS” och hoppas på att många ungdomar kommer. Några har Peter redan pratat med och även Ungbo ska hälsa på för att få insyn i verksamheten.

Samma villkor för alla

I föreningen ska ingen stängas ute, det enda kravet är att man är drogfri. Det ska inte vara pengarna som sätter stopp för att man inte är med på en aktivitet. Målet är att alla ska känna sig välkomna i gemenskapen. Både medlemmar som har ett förflutet inom droger eller kriminalitet, såsom de som vill vara stödmedlemmar.

– Ja, jag bruka säga att det här är som en ungdomsgård för vuxna, säger Peter Lundh.