12 mar 2015 15:31

12 mar 2015 15:36

Värdshuset på väg att säljas

Har stått tomt och öde en längre tid

Sandbäckens värdshus vid E20 i Mariestad är på väg att säljas. Möjligen kan det bli fråga om indiska influenser vad gäller maten.

MT skrev senast i december 2013 om värdshuset (bakom Statoil) som en längre tid då stått tomt. I artikeln berättade fastighetsägarens son, Goran Perkovic, om sina ambitioner.

Stockholmaren Goran avsåg att bli ”supervisor” och ämnade anställa en kock, servitris och ett par timanställda.

86 sittplatser

I lokalerna med 86 sittplatser skulle det serveras luncher med ekologisk och närodlad profil. Självbetjäningsdisken skulle bommas igen till förmån för bordsservering.

”Framåt våren blir det á la carte-meny och till sommaren ska vi satsa på uteserveringen och en särskild bistromeny”, hette det då för drygt 14 månader sedan.

Till salu ett tag

Av de storstilade planerna blev det dock inte så mycket. Gorans mor, Mariestadsbon Dragana Perkovic, berättar att den 21 mars ifjol så stängdes värdshuset igen och sedan dess har det inte varit någon verksamhet där.

– Värdshuset har varit till salu ett tag och nu verkar det som en försäljning är på väg att gå i lås. Man kan säga att det är 90 procent klart; det är namnunderskrifterna som fattas på avtalet.

Indisk familj

Dragana Perkovic vill för dagen inte riktigt avslöja namnet på den tilltänkta köparen, hon säger bara att det rör sig om stockholmare och att det är en indisk familj. Samt att de inte tidigare har drivit krogrörelse.

– Det är sagt att de ska ta över från 1 april. Då ska de börja renovera och greja. Handpenningen är redan betald.

– Jag tror inte de hinner öppna innan sommaren, säger Dragana Perkovic som inte vill avslöja prislappen för värdshuset som byggdes 1972.

MT skrev senast i december 2013 om värdshuset (bakom Statoil) som en längre tid då stått tomt. I artikeln berättade fastighetsägarens son, Goran Perkovic, om sina ambitioner.

Stockholmaren Goran avsåg att bli ”supervisor” och ämnade anställa en kock, servitris och ett par timanställda.

86 sittplatser

I lokalerna med 86 sittplatser skulle det serveras luncher med ekologisk och närodlad profil. Självbetjäningsdisken skulle bommas igen till förmån för bordsservering.

”Framåt våren blir det á la carte-meny och till sommaren ska vi satsa på uteserveringen och en särskild bistromeny”, hette det då för drygt 14 månader sedan.

Till salu ett tag

Av de storstilade planerna blev det dock inte så mycket. Gorans mor, Mariestadsbon Dragana Perkovic, berättar att den 21 mars ifjol så stängdes värdshuset igen och sedan dess har det inte varit någon verksamhet där.

– Värdshuset har varit till salu ett tag och nu verkar det som en försäljning är på väg att gå i lås. Man kan säga att det är 90 procent klart; det är namnunderskrifterna som fattas på avtalet.

Indisk familj

Dragana Perkovic vill för dagen inte riktigt avslöja namnet på den tilltänkta köparen, hon säger bara att det rör sig om stockholmare och att det är en indisk familj. Samt att de inte tidigare har drivit krogrörelse.

– Det är sagt att de ska ta över från 1 april. Då ska de börja renovera och greja. Handpenningen är redan betald.

– Jag tror inte de hinner öppna innan sommaren, säger Dragana Perkovic som inte vill avslöja prislappen för värdshuset som byggdes 1972.

  • C. Lundh