09 mar 2015 15:30

09 mar 2015 15:30

Kulturministern reagerar mot hatbrevet mot biblioteket

– Ytterligare en sorglig och fruktansvärd händelse.

Så reagerar kulturminister Alice Bah Kuhnke på hatbrevet som riktades mot Mariestads biblioteks verksamhet för arabiska barn.

Hatbrevet mot de arabiska sagostunderna på stadsbiblioteket i Mariestad, som MT skrev om i onsdags, har vållat reaktioner på många håll. Brevet hade rasistiska undertoner och fick personalen att göra en polisanmälan. Nu har kulturminister Alice Bah Kuhnke uttalat sig om händelsen.

– Jag blev bestört. Ytterligare en sorglig och fruktansvärd händelse, som hotar yttrandefriheten och så mycket av det som vi vill att vårt land ska stå för och vara. Det är alldeles särskilt sorgligt när de riktar sig mot våra biblioteket, som för många med mig symboliserar trygghet, kunskap, värme och omfamning. Och inte nog med det - hatbrevet är dessutom riktat mot en barnverksamhet, säger hon till tidningen Biblioteksbladet.

Hatbrevet mot de arabiska sagostunderna på stadsbiblioteket i Mariestad, som MT skrev om i onsdags, har vållat reaktioner på många håll. Brevet hade rasistiska undertoner och fick personalen att göra en polisanmälan. Nu har kulturminister Alice Bah Kuhnke uttalat sig om händelsen.

– Jag blev bestört. Ytterligare en sorglig och fruktansvärd händelse, som hotar yttrandefriheten och så mycket av det som vi vill att vårt land ska stå för och vara. Det är alldeles särskilt sorgligt när de riktar sig mot våra biblioteket, som för många med mig symboliserar trygghet, kunskap, värme och omfamning. Och inte nog med det - hatbrevet är dessutom riktat mot en barnverksamhet, säger hon till tidningen Biblioteksbladet.