26 feb 2015 15:43

26 feb 2015 15:46

Gummiasfalt på Ekudden

MARIESTAD: Renovering

Upprustningen av Ekuddenbadet har spräckt renoveringsbudgeten med råge. Nu är det också klart med gummiasfalt.
– Huvudsaken är att det blir riktigt bra, säger kommunalråd Johan Abrahamsson (M).

Till en början avsattes 3,5 miljoner kronor i investeringsbudgeten för renovering av Ekuddens utebad. När MT nyligen granskade siffrorna pekade slutnotan på en summa över fem miljoner kronor.

I veckan tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att godkänna ett tilläggsanslag om 396 000 kronor för att anlägga gummiasfalt på utomhusbadet.

– Fördelarna är flera. Det blir lättare att städa och framförallt är gummiasfalt säkrare. När vi har gjort så mycket skulle det kännas konstigt att lägga tillbaka de gamla stenplattorna, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson.

Försvarar priset

Att kostnaderna dragit iväg, sedan det togs beslut om att renovera omklädningsrummen, tycker Abrahamsson inte är så anmärkningsvärt, trots allt.

– Fler brister upptäcktes och vi riskerade att få stänga badet. Ja, jag blev förvånad över att man tog den andra delen utan att det fanns egentliga beslut bakom. Men ibland kan det bli så när det är flera kockar som kokar en soppa.

– I slutändan hade ändå vi ändå behövt att göra allt. Nu tycker jag vi ska fokusera på att vi fått en riktigt bra anläggning. Den här majoriteten är noga med att vi gör klart projekten, säger Johan Abrahamsson.

Till en början avsattes 3,5 miljoner kronor i investeringsbudgeten för renovering av Ekuddens utebad. När MT nyligen granskade siffrorna pekade slutnotan på en summa över fem miljoner kronor.

I veckan tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att godkänna ett tilläggsanslag om 396 000 kronor för att anlägga gummiasfalt på utomhusbadet.

– Fördelarna är flera. Det blir lättare att städa och framförallt är gummiasfalt säkrare. När vi har gjort så mycket skulle det kännas konstigt att lägga tillbaka de gamla stenplattorna, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson.

Försvarar priset

Att kostnaderna dragit iväg, sedan det togs beslut om att renovera omklädningsrummen, tycker Abrahamsson inte är så anmärkningsvärt, trots allt.

– Fler brister upptäcktes och vi riskerade att få stänga badet. Ja, jag blev förvånad över att man tog den andra delen utan att det fanns egentliga beslut bakom. Men ibland kan det bli så när det är flera kockar som kokar en soppa.

– I slutändan hade ändå vi ändå behövt att göra allt. Nu tycker jag vi ska fokusera på att vi fått en riktigt bra anläggning. Den här majoriteten är noga med att vi gör klart projekten, säger Johan Abrahamsson.