24 feb 2015 18:26

24 feb 2015 18:27

Vansinneskörning i centrala Mariestad

MARIESTAD: Kraschade in i annan bil

Vid 17-tiden på tisdagen färdades en personbil i mycket hög hastighet utmed Göteborgsvägen. Ett par minuter senare kraschade föraren, nu misstänkt för flera brott, in i ett annat fordon vid en trafikkorsning.

Flera personer blev förskräckta vittnen till bilistens vansinnesfärd i centrala Mariestad runt 17-tiden. Med gasen i botten gick färden utmed Göteborgsvägen in mot stan. Med polisen i hasorna slutade färden vid badhuskorset där föraren, en man i 25-årsåldern från Mariestad, krockade med en intet ont anande bilist.

Enligt polisen ska samtliga inblandade klarat sig utan allvarligare skador. De två personerna i den andra bilen klagade över mindre smärtor, men behövde inte åka ambulans.

Vansinnesföraren är känd av polisen sedan tidigare. Mannen greps på plats och misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och grov olovlig körning.

Flera personer blev förskräckta vittnen till bilistens vansinnesfärd i centrala Mariestad runt 17-tiden. Med gasen i botten gick färden utmed Göteborgsvägen in mot stan. Med polisen i hasorna slutade färden vid badhuskorset där föraren, en man i 25-årsåldern från Mariestad, krockade med en intet ont anande bilist.

Enligt polisen ska samtliga inblandade klarat sig utan allvarligare skador. De två personerna i den andra bilen klagade över mindre smärtor, men behövde inte åka ambulans.

Vansinnesföraren är känd av polisen sedan tidigare. Mannen greps på plats och misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och grov olovlig körning.