12 feb 2015 18:12

12 feb 2015 18:12

Prisas för hållbarhet

Anders Skogsberg, ordförande i bostadsrättsföreningen Mariestadshus 11, belönas med Riksbyggens hållbarhetspris.

Ni ska tilldelas ett pris från Riksbyggens Hållbarhetsförening för det miljöarbete, energispar och långsiktiga trivselarbete ni har utfört. Priset, i form av en cykel, delas ut nästa fredag. Vad har ni gjort i er förening?

– Vi har arbetat långsiktigt med flera saker. Bland annat så har vi tittat mycket på energibiten. Ett exempel är att vi har bytt ut alla motorvärmare till sådana som går i gång automatiskt i förhållande till temperaturen. Sedan jobbat vi mycket med värmen och andra delar där det går att spara energi.

Ni har också gjort en hel del när det gäller trivseln på området?

– Vi har lagt ner ganska mycket arbete på att göra om med blommor och utomhusbelysning i form av LED-lampor. Sedan har vi anlagt en boulebana. Vi ska inviga hela gården under lite festligheter i sommar.

Hur kom det sig att ni anmälde er till den här tävlingen?

– Vi har fått hjälp och vägledning av Riksbyggens energisamordnare Fredrik Carlén i hela arbete med föreningen. Det var så vi också kom med i tävlingen, men det är givetvis inte tävlingen i sig som är anledningen till att vi har gjort det här jobbet.

Ni ska tilldelas ett pris från Riksbyggens Hållbarhetsförening för det miljöarbete, energispar och långsiktiga trivselarbete ni har utfört. Priset, i form av en cykel, delas ut nästa fredag. Vad har ni gjort i er förening?

– Vi har arbetat långsiktigt med flera saker. Bland annat så har vi tittat mycket på energibiten. Ett exempel är att vi har bytt ut alla motorvärmare till sådana som går i gång automatiskt i förhållande till temperaturen. Sedan jobbat vi mycket med värmen och andra delar där det går att spara energi.

Ni har också gjort en hel del när det gäller trivseln på området?

– Vi har lagt ner ganska mycket arbete på att göra om med blommor och utomhusbelysning i form av LED-lampor. Sedan har vi anlagt en boulebana. Vi ska inviga hela gården under lite festligheter i sommar.

Hur kom det sig att ni anmälde er till den här tävlingen?

– Vi har fått hjälp och vägledning av Riksbyggens energisamordnare Fredrik Carlén i hela arbete med föreningen. Det var så vi också kom med i tävlingen, men det är givetvis inte tävlingen i sig som är anledningen till att vi har gjort det här jobbet.