11 feb 2015 13:40

11 feb 2015 13:40

För få körningar för bidrag

MARIESTAD

Trafikverkets förarprovskontor i Skövde samt trafikskolorna i Marietsad har uttryckt önskemål om en övningsplats för utökad B-behörighet. Man påpekar även att provbanan för MC vid Leksberg, vilken kommunen arrenderar av Skara stift, är i behov av upprustning.

Kommunstyrelsen har beslutat att förarprovskontoret samt trafikskolorna får disponera kommunens befintliga ytor.

Någon upprustning av MC-banan är det inte tal om. Dels på grund av kostnaden, uppemot 650 000 kronor, dels på grund av att Trafikverkets förarprovskontor inte kan garantera verksamhet på banan de kommande tio åren.

– Utredningen visade att det rör sig om ungefär sju uppkörningar per år på MC-banan. Det blir alldeles för dyrt, säger oppositionsrådet Marianne Kjellquist (S).

Trafikverkets förarprovskontor i Skövde samt trafikskolorna i Marietsad har uttryckt önskemål om en övningsplats för utökad B-behörighet. Man påpekar även att provbanan för MC vid Leksberg, vilken kommunen arrenderar av Skara stift, är i behov av upprustning.

Kommunstyrelsen har beslutat att förarprovskontoret samt trafikskolorna får disponera kommunens befintliga ytor.

Någon upprustning av MC-banan är det inte tal om. Dels på grund av kostnaden, uppemot 650 000 kronor, dels på grund av att Trafikverkets förarprovskontor inte kan garantera verksamhet på banan de kommande tio åren.

– Utredningen visade att det rör sig om ungefär sju uppkörningar per år på MC-banan. Det blir alldeles för dyrt, säger oppositionsrådet Marianne Kjellquist (S).