08 feb 2015 20:29

08 feb 2015 21:35

Fräck stöld mot 90-åring

MARIESTAD

En 90-åring i Mariestad blev bestulen på smycken och kontanter efter att en kvinna, som påstått sig komma från kommunen, lurat sig in i bostaden. Den fräcka stölden inträffade vid lunchtid i fredags.

– Vi vill varna allmänheten, framför allt äldre, att vara uppmärksamma och inte släppa in okända. Vi missänker att ytterligare en person smugit sig in i bostaden medan kvinnan uppehöll 90-åringen, säger Lennart Almqvist vid Mariestadspolisen.

De senaste veckorna har polisen i Skaraborg tagit emot flera anmälningar om brott mot äldre ibland annat Lidköping, Mariestad och Skara.

På lördagen upptäckte en 90-åring i Skara att en plånbok med 5 000 kronor saknades efter att en kvinna besökt åldringens bostad. En liknande stöld inträffade även på fredagskvällen i Skara, då en 90-åring blev av med en större mängd guldsmycken, uppger nlt.se.

– Vi vill varna allmänheten, framför allt äldre, att vara uppmärksamma och inte släppa in okända. Vi missänker att ytterligare en person smugit sig in i bostaden medan kvinnan uppehöll 90-åringen, säger Lennart Almqvist vid Mariestadspolisen.

De senaste veckorna har polisen i Skaraborg tagit emot flera anmälningar om brott mot äldre ibland annat Lidköping, Mariestad och Skara.

På lördagen upptäckte en 90-åring i Skara att en plånbok med 5 000 kronor saknades efter att en kvinna besökt åldringens bostad. En liknande stöld inträffade även på fredagskvällen i Skara, då en 90-åring blev av med en större mängd guldsmycken, uppger nlt.se.