08 feb 2015 20:48

08 feb 2015 20:50

Födelsedatum gav miljonvinst

MARIESTAD: Vann storkovan på Lotto

Familjens födelsedagar kryddat med turnumret.

Se där receptet som gjorde Mariestadsparet till nybakade miljonärer.

– Tänk att man blir miljonär efter 20 år som Lottospelare. Otroligt, jublar vinnarparet, som önskar vara anonyma.

Ett vinnande koncept på Lotto tycks vara att kryssa i olika födelsedagsdatum på Lotto-kupongen. Det var i alla fall så ett par, som är i pensionsåldern, från Mariestad gick till väga när de i lördags prickade in sju rätt på Lotto 2.

Kupongen, inlämnad på Ica Oxen i Mariestad, innehöll fem enkelrader. Insatsen på 30 kronor gav hygglig återbäring – den totala vinstsumman blev inte mindre än 1 130 877 kronor.

– Först rättade vi den rad som min man lämnat in och han fick sex rätt, men inget tilläggsnummer. Då tänkte vi att det var ju roligt att ändå få sex rätt. Men när vi sedan rättade Lotto 2 och min rad med familjens födelsedagar och mitt turnummer 3 fick vi sju rätt. Vi blev alldeles paffa, säger vinnaren efter att Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringt upp och gratulerat de nybakade miljonärerna.

Vad paret ska göra för vinsten är inte bestämt.

– Nu lägger vi vinstkvittot under kudden och drömmer om vad vi ska göra för pengarna.

– Tänk att man blir miljonär efter 20 år som Lottospelare. Otroligt, jublar vinnarparet, som önskar vara anonyma.

Ett vinnande koncept på Lotto tycks vara att kryssa i olika födelsedagsdatum på Lotto-kupongen. Det var i alla fall så ett par, som är i pensionsåldern, från Mariestad gick till väga när de i lördags prickade in sju rätt på Lotto 2.

Kupongen, inlämnad på Ica Oxen i Mariestad, innehöll fem enkelrader. Insatsen på 30 kronor gav hygglig återbäring – den totala vinstsumman blev inte mindre än 1 130 877 kronor.

– Först rättade vi den rad som min man lämnat in och han fick sex rätt, men inget tilläggsnummer. Då tänkte vi att det var ju roligt att ändå få sex rätt. Men när vi sedan rättade Lotto 2 och min rad med familjens födelsedagar och mitt turnummer 3 fick vi sju rätt. Vi blev alldeles paffa, säger vinnaren efter att Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringt upp och gratulerat de nybakade miljonärerna.

Vad paret ska göra för vinsten är inte bestämt.

– Nu lägger vi vinstkvittot under kudden och drömmer om vad vi ska göra för pengarna.