03 feb 2015 20:22

03 feb 2015 20:22

Mariestads nyaste musikskoleelever på scenen

En instrumentkavalkad och 80 personer på scenen. På tisdagskvällen gav musikskolans nyaste elever Big bang på Mariestads teater.

De allra flesta som kom till Mariestads teater för att framträda på tisdagskvällen har just börjat sin andra termin på musikskolan. För många innebar kvällens musikupplevelse därför också debut i konsertsammanhang.

– Det är roligt för dem att få en tidig konsertupplevelse. Och i och med att de spelar tillsammans blir det inte så pressat som att stå där ensam första gången, sa musikskolans rektor Kajsa Axelsson inför kvällens arrangemang.

Jättesmäll

Konserten gick under namnet Big bang och var formad som en kavalkad av låttolkningar, där framträdandena tack vare ”pausmusik” nästan gick i varandra. Förinspelat komp utgjorde grunden medan barnen stod för huvudtonerna. I harmoni med musiken visades ett bildspel på kända barnfilms- och bokfigurer.

Zebrafröken

Extra roligt för både barn och publik – kanske också för musiklärarna? – blev det i och med att alla som ville hade klätt ut sig. Riddare och tigrar stod sida vid sida med kattungar och sjörövare när samtliga 80 deltagare gemensamt sjöng startsången ”Välkommen mamma, välkommen pappa”.

De allra flesta som kom till Mariestads teater för att framträda på tisdagskvällen har just börjat sin andra termin på musikskolan. För många innebar kvällens musikupplevelse därför också debut i konsertsammanhang.

– Det är roligt för dem att få en tidig konsertupplevelse. Och i och med att de spelar tillsammans blir det inte så pressat som att stå där ensam första gången, sa musikskolans rektor Kajsa Axelsson inför kvällens arrangemang.

Jättesmäll

Konserten gick under namnet Big bang och var formad som en kavalkad av låttolkningar, där framträdandena tack vare ”pausmusik” nästan gick i varandra. Förinspelat komp utgjorde grunden medan barnen stod för huvudtonerna. I harmoni med musiken visades ett bildspel på kända barnfilms- och bokfigurer.

Zebrafröken

Extra roligt för både barn och publik – kanske också för musiklärarna? – blev det i och med att alla som ville hade klätt ut sig. Riddare och tigrar stod sida vid sida med kattungar och sjörövare när samtliga 80 deltagare gemensamt sjöng startsången ”Välkommen mamma, välkommen pappa”.