27 jan 2015 13:15

29 jan 2015 05:53

Ligaledare i nya postkodbedrägerier

En 24-årige Grumsbo hämtades i torsdags av polis i samband med en hovrättsförhandling i Karlstad.

Han kördes till Örebro där en ny härva av åldringsbrott håller på att rullas upp.

Mannen häktades och brottsmisstankarna är ett grovt häleri, en grov stöld och bedrägeri. Det rör sig i samtliga fall om så kallade åldringsringsbrott.

I augusti dömde Värmlands tingsrätt 24-åringen till tre och ett halvt års fängelse. Tillsammans med sina kumpaner sökte han upp ensamma män i 90-årsåldern. Ligan utgav sig för att vara från Postkodlotteriet och gratulerade till storvinst. På så sätt lurade de av sina offer bankkort och koder, samt tömde deras konton.

Domen överklagades till hovrätten och förhandlingen inleddes i förra veckan. De senaste månaderna har postkodbedragare härjat på olika håll. Ii år har det kommit in minst 16 anmälningar från bland annat Mariestad, Vänersborg, Borås, Skara, Varberg och Lidköping. I samtliga fall är det äldre som lurats att tro att de vunnit på Postkodlotteriet.

Han kördes till Örebro där en ny härva av åldringsbrott håller på att rullas upp.

Mannen häktades och brottsmisstankarna är ett grovt häleri, en grov stöld och bedrägeri. Det rör sig i samtliga fall om så kallade åldringsringsbrott.

I augusti dömde Värmlands tingsrätt 24-åringen till tre och ett halvt års fängelse. Tillsammans med sina kumpaner sökte han upp ensamma män i 90-årsåldern. Ligan utgav sig för att vara från Postkodlotteriet och gratulerade till storvinst. På så sätt lurade de av sina offer bankkort och koder, samt tömde deras konton.

Domen överklagades till hovrätten och förhandlingen inleddes i förra veckan. De senaste månaderna har postkodbedragare härjat på olika håll. Ii år har det kommit in minst 16 anmälningar från bland annat Mariestad, Vänersborg, Borås, Skara, Varberg och Lidköping. I samtliga fall är det äldre som lurats att tro att de vunnit på Postkodlotteriet.

  • Per Warvlin