27 jan 2015 11:13

29 jan 2015 05:55

Hallå där ...

... Mariestadstjejen Anna-Beata Stenberg, 17, som i helgen blev vald till ordförande för Moderat Skolungdom i MUF Skaraborg.

– Jag tycker det är en stor ära och är oerhört tacksam för förtroendet.

När blev du aktiv inom politiken?

– Jag har alltid gillat politik, men i maj 2014 gick jag med i MUF.

Vilka frågor brinner du för?

– Integrationsfrågor och skolpolitik.

Vad får du för uppgifter som ordförande för Moderat Skolungdom?

– Jag kommer att ha hand om all kampanj på gymnasie- och högstadieskolor. Det blir att peppa och värva flera medlemmar till vårt ungdomsförbund.

Kan du utveckla dina tankar kring integrationen?

– På stämman i helgen skrev jag en motion med rubriken ”Med en bättre integration kan vi krossa rasism”. Genom att vi får in fler utrikesfödda i samhället gör att vi accepterar varandra och inte har lika mycket fördomar kring varandra.

– Det gäller att inte placera ut dem på platser där vi inrikesfödda inte bor. Blir det mer samspel kommer rasism och fördomar kring varandra att minska.

Dina tankar om skolpolitiken?

– Jag ser hellre att det blir mer fokus på kunskapskrav före närvarokrav. Har man mycket frånvaro påverkas betyget, trots att man kanske har kunskapen. Frånvaro behöver inte alltid bero på att man skolkar. Det kan i stället handla om att man är sjuk eller inte trivs i klassen.

Har du själv fullt upp i skolan?

– Ja, det är en hel. Jag går andra året på ekonomiprogrammet och det är väl som mest just då antar jag.

– Jag tycker det är en stor ära och är oerhört tacksam för förtroendet.

När blev du aktiv inom politiken?

– Jag har alltid gillat politik, men i maj 2014 gick jag med i MUF.

Vilka frågor brinner du för?

– Integrationsfrågor och skolpolitik.

Vad får du för uppgifter som ordförande för Moderat Skolungdom?

– Jag kommer att ha hand om all kampanj på gymnasie- och högstadieskolor. Det blir att peppa och värva flera medlemmar till vårt ungdomsförbund.

Kan du utveckla dina tankar kring integrationen?

– På stämman i helgen skrev jag en motion med rubriken ”Med en bättre integration kan vi krossa rasism”. Genom att vi får in fler utrikesfödda i samhället gör att vi accepterar varandra och inte har lika mycket fördomar kring varandra.

– Det gäller att inte placera ut dem på platser där vi inrikesfödda inte bor. Blir det mer samspel kommer rasism och fördomar kring varandra att minska.

Dina tankar om skolpolitiken?

– Jag ser hellre att det blir mer fokus på kunskapskrav före närvarokrav. Har man mycket frånvaro påverkas betyget, trots att man kanske har kunskapen. Frånvaro behöver inte alltid bero på att man skolkar. Det kan i stället handla om att man är sjuk eller inte trivs i klassen.

Har du själv fullt upp i skolan?

– Ja, det är en hel. Jag går andra året på ekonomiprogrammet och det är väl som mest just då antar jag.