25 jan 2015 06:00

29 jan 2015 05:55

Paulines dröm går i uppfyllelse

Nytt kafé i centrum öppnar

När mor och dotter Lindh på måndag slår upp dörren till sitt alldeles färska Mariestadskafé är det en dröm som går i uppfyllelse.
– Vi tror att vi kan tillföra något nytt i stan, säger Skövdeborna.

Den senaste månaden har det hänt saker bakom pappen i fönstren till före detta Tea for two. Från och med måndag kan var och en beskåda vad: Lokalen har genomgått en totalförändring och Tea for two har blivit Lindhs café och konditori.

Bakom företaget står Ingela och Pauline Lindh, mor och dotter som båda bor i Skövde. De fick nys om att det blivit en kafélokal ledig; åkte dit, tittade och föll direkt.

– Jag såg direkt hur det skulle kunna se ut och vad vi skulle göra, säger Pauline med ett stort leende.

Mamma Ingela, som växte upp i Timmersdala, har många barndomsminnen från Mariestad, och hennes make – Paulines pappa – har en hel del släkt i trakterna.

Amerikanska bakverk

Ingela drev tidigare en inredningsbutik på webben och hade under en period letat efter en bra lokal att starta fysisk butik i. Men när Pauline hittade kafélokalen – och såg en chans att förverkliga sin dröm – valde de att slå till gemensamt.

– Jag har alltid älskat att baka, förklarar konditorutbildade Pauline.

Hennes passion är tårtor och amerikanska bakverk som cupcakes och cake pops, vilket delvis kommer att avspegla sig i kaféets sortiment. Dessutom kompletteras kafédelen med Ingelas present- och inredningsprodukter.

Den senaste månaden har det hänt saker bakom pappen i fönstren till före detta Tea for two. Från och med måndag kan var och en beskåda vad: Lokalen har genomgått en totalförändring och Tea for two har blivit Lindhs café och konditori.

Bakom företaget står Ingela och Pauline Lindh, mor och dotter som båda bor i Skövde. De fick nys om att det blivit en kafélokal ledig; åkte dit, tittade och föll direkt.

– Jag såg direkt hur det skulle kunna se ut och vad vi skulle göra, säger Pauline med ett stort leende.

Mamma Ingela, som växte upp i Timmersdala, har många barndomsminnen från Mariestad, och hennes make – Paulines pappa – har en hel del släkt i trakterna.

Amerikanska bakverk

Ingela drev tidigare en inredningsbutik på webben och hade under en period letat efter en bra lokal att starta fysisk butik i. Men när Pauline hittade kafélokalen – och såg en chans att förverkliga sin dröm – valde de att slå till gemensamt.

– Jag har alltid älskat att baka, förklarar konditorutbildade Pauline.

Hennes passion är tårtor och amerikanska bakverk som cupcakes och cake pops, vilket delvis kommer att avspegla sig i kaféets sortiment. Dessutom kompletteras kafédelen med Ingelas present- och inredningsprodukter.