15 jan 2015 09:11

23 jan 2015 14:47

Valprövningsnämnden gick på Hovskärs linje

UPPDATERAD: Kristdemokraternas personröster i regionvalet ska räknas om, vilket lär ge Dan Hovskär en plats i regionfullmäktige.
– Det är viktigt att allt blir rätt, säger Falköpingspolitikern.

Under onsdagen kom beskedet från Valprövningsnämnden, att Kristdemokraternas personröster i regionvalet ska räknas om av länsstyrelsen. Omräkningen lär ge Dan Hovskär en ordinarie plats i regionfullmäktige och peta ned partikollegan Eva-Lott Gram, Hjo, till en ersättarplats.

– Det är inga hårda känslor mellan oss. Det viktigaste är ju att valresultatet blir rätt.

Hovskär följde, liksom många andra, sammanräkningen av personkryssen via nätet. Under slutet av sammanräkningen hade han 528 personkryss, men när resultatet var klart var siffran 526. Skillnaden innebar att Gram tog sig förbi.

Han tog kontakt med länsstyrelsen och blev inbjuden till en kontroll. Efter åtskilliga timmars räknande av de 10 577 KD-valsedlarna som lämnades in i Skaraborg, visade det sig att 526 kryss för Hovskär skulle ha varit 529.

Hovskär överklagade och i onsdags, cirka fyra månader efter valet, togs beslut om att personrösterna ska räknas om.

Under onsdagen kom beskedet från Valprövningsnämnden, att Kristdemokraternas personröster i regionvalet ska räknas om av länsstyrelsen. Omräkningen lär ge Dan Hovskär en ordinarie plats i regionfullmäktige och peta ned partikollegan Eva-Lott Gram, Hjo, till en ersättarplats.

– Det är inga hårda känslor mellan oss. Det viktigaste är ju att valresultatet blir rätt.

Hovskär följde, liksom många andra, sammanräkningen av personkryssen via nätet. Under slutet av sammanräkningen hade han 528 personkryss, men när resultatet var klart var siffran 526. Skillnaden innebar att Gram tog sig förbi.

Han tog kontakt med länsstyrelsen och blev inbjuden till en kontroll. Efter åtskilliga timmars räknande av de 10 577 KD-valsedlarna som lämnades in i Skaraborg, visade det sig att 526 kryss för Hovskär skulle ha varit 529.

Hovskär överklagade och i onsdags, cirka fyra månader efter valet, togs beslut om att personrösterna ska räknas om.