13 jan 2015 14:22

23 jan 2015 14:22

Säve flygplats läggs ned

Säve, eller Göteborg City Airport som den egentligen heter, läggs ned. Det blir för dyrt att bygga om flygplatsen så att den klarar även tyngre flygplan igen, enligt ägaren Swedavia, som köpt ut Göteborgs stad och Volvo från flygplatsen.

Ombyggnation skulle gå på en kvarts miljard kronor, en investering som Swedavias inte beredda att bära.

– Det innebär att vi successivt kommer att avveckla flygplatsen, säger Swedavias vice vd Karl Wistrand.

Facket och personalen har informerats. 102 personer påverkas.

En rutinkontroll av taxibanorna, som planen använder till och från start och landning, visade i november problem med bärigheten i marken. Den tyngre trafiken, bland dem Ryanairs plan, har sedan dess trafikerat Landvetter.

Ombyggnation skulle gå på en kvarts miljard kronor, en investering som Swedavias inte beredda att bära.

– Det innebär att vi successivt kommer att avveckla flygplatsen, säger Swedavias vice vd Karl Wistrand.

Facket och personalen har informerats. 102 personer påverkas.

En rutinkontroll av taxibanorna, som planen använder till och från start och landning, visade i november problem med bärigheten i marken. Den tyngre trafiken, bland dem Ryanairs plan, har sedan dess trafikerat Landvetter.