13 jan 2015 21:21

23 jan 2015 13:57

Man ersätts för skadad tumme

Kammarkollegiets försäkringsavdelning har beslutat att lämna ersättning för lyte och men utefter en procents invaliditet till en Mariestadsbo.

Mariestadsbon, som skadades i november 2012, får totalt 21 000 kronor i ett engångsbelopp.

Kollegiet påminner om att vederbörande kan vara berättigad till pengar även från en egen olycksfallsförsäkring. Det kan vara olycksfallsförsäkring via facket, hemförsäkring, eller en barn- och ungdomsförsäkring som föräldrar kan ha tecknat.

Det var under skoltid på annan ort som Mariestadsbon skadades och fick en fraktur med eventuell ligamentskada på tummen. Trots träning och bättre rörlighet har han ännu inte fått tillbaka full rörlighet och känsel i tummen.

Mariestadsbon, som skadades i november 2012, får totalt 21 000 kronor i ett engångsbelopp.

Kollegiet påminner om att vederbörande kan vara berättigad till pengar även från en egen olycksfallsförsäkring. Det kan vara olycksfallsförsäkring via facket, hemförsäkring, eller en barn- och ungdomsförsäkring som föräldrar kan ha tecknat.

Det var under skoltid på annan ort som Mariestadsbon skadades och fick en fraktur med eventuell ligamentskada på tummen. Trots träning och bättre rörlighet har han ännu inte fått tillbaka full rörlighet och känsel i tummen.