09 jan 2015 21:32

23 jan 2015 14:46

Kärleksbombade moskén i Mariestad

Nätverket Tillsammans för Mariestad arrangerade under fredagskvällen manifestationen "Kärleksbomba moskén" i Mariestad.

Anledningen var skadegörelsen häromdagen. Många kom till moskén, och flera kyrkor och politiska partier representerades. Efter att uppemot 50 hjärtan med kärleksbudskap satts upp på fasaden så öppnade imamen dörren och bjöd in till bönelokalen. Ett 30-tal personer följde med.

Efter bönen talade några av de muslimska ledarna om situationen i veckan. De betonade att de känner sig välkomna i ett öppet Mariestad. De tänker inte låta en persons agerande förstöra humör eller känslan för Mariestad eller Sverige.

Anledningen var skadegörelsen häromdagen. Många kom till moskén, och flera kyrkor och politiska partier representerades. Efter att uppemot 50 hjärtan med kärleksbudskap satts upp på fasaden så öppnade imamen dörren och bjöd in till bönelokalen. Ett 30-tal personer följde med.

Efter bönen talade några av de muslimska ledarna om situationen i veckan. De betonade att de känner sig välkomna i ett öppet Mariestad. De tänker inte låta en persons agerande förstöra humör eller känslan för Mariestad eller Sverige.