09 jan 2015 13:48

23 jan 2015 14:46

Bergheden till extrainsatt Moderatstämma

I morgon håller Moderaterna sin extrainsatta partistämma i Stockholm. En utmaning partiet har är att lyfta fram landsbygdspolitiken och komma ifrån Stockholmsfixeringen.

– Jag förväntar mig att Anna Kinberg Batra väljs som ny partiledare. Jag hoppas på förnyelse och med utvecklingsarbete och mer landsbygdsfrågor för tillväxt, säger Sten Bergheden (M) strax innan han ska bege sig från gården utanför Mariestad och åka till Stockholm.

Riksdagsmannen från Mariestad ser fram emot den extra partistämman som inleds under lördagen. Framförallt att möta politiker från hela landet. Sten Bergheden säger att Mariestad stärks av att fler lokalpolitiker tar högra positioner inom partistyrelsen.

– Det handlar inte bara om Stockholm, säger han.

Tacka av Reinfeldt

Om den nya, tilltänkta partiledaren säger Sten Bergheden att hon är en kompetent person som jobbat länge med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i finansutskottet. Han beskriver Anders Borg och Kinberg Batra som ”parhästar”.

– Sen har vi scenariot med ett olyckligt uttalande för många år sedan. Men hon har bevisat att hon har ett bra förhållningssätt till landsbygdspolitiken, säger Sten Bergheden och syftar till Kinberg Batras uttalande för många år sedan om att ”stockholmare är smartare än lantisar”.

Utöver valet av ny partiledare kommer partiet också att tacka av Fredrik Reinfeldt.

– Jag förväntar mig att Anna Kinberg Batra väljs som ny partiledare. Jag hoppas på förnyelse och med utvecklingsarbete och mer landsbygdsfrågor för tillväxt, säger Sten Bergheden (M) strax innan han ska bege sig från gården utanför Mariestad och åka till Stockholm.

Riksdagsmannen från Mariestad ser fram emot den extra partistämman som inleds under lördagen. Framförallt att möta politiker från hela landet. Sten Bergheden säger att Mariestad stärks av att fler lokalpolitiker tar högra positioner inom partistyrelsen.

– Det handlar inte bara om Stockholm, säger han.

Tacka av Reinfeldt

Om den nya, tilltänkta partiledaren säger Sten Bergheden att hon är en kompetent person som jobbat länge med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i finansutskottet. Han beskriver Anders Borg och Kinberg Batra som ”parhästar”.

– Sen har vi scenariot med ett olyckligt uttalande för många år sedan. Men hon har bevisat att hon har ett bra förhållningssätt till landsbygdspolitiken, säger Sten Bergheden och syftar till Kinberg Batras uttalande för många år sedan om att ”stockholmare är smartare än lantisar”.

Utöver valet av ny partiledare kommer partiet också att tacka av Fredrik Reinfeldt.