31 dec 2014 06:00

23 jan 2015 14:46

Mariestad oktober-december 2014

16 OKTOBER. Jubileumsteaterns totala makeover går in i en ny fas och MT gör ett besök. 30 miljoner väntas prislappen landa på.

21 OKTOBER. Vad ska hända med Electrolux i Mariestad? Framtiden ser mörk ut och koncernen vänder sig till fack och externa aktörer för att "hitta nya lösningar för Mariestadsfabriken."

28 OKTOBER. Allmänt strövområde eller privata altaner? De nya husen i Laxhall har byggts för nära sjön, anser Länsstyrelsen och poängterar att kommunen ansvarar för att utreda den eventuella fadäsen.

28 OKTOBER. Politikerdebutanten Henrik Karlsson hoppar av Mariestadspartiet och blir politisk vilde. I samarbete med alliansen får fullmäktigeledamoten stort inflytande även utan partitillhörighet, med plats i både kommunstyrelsen och ksau.

31 OKTOBER. Efter massiva protester ändrar tekniska nämnden sitt beslut att spara pengar genom att endast hålla var tredje gatlykta tänd – och på vissa gator släcka ned helt – under kvällstid. I stället påbörjas en diskussion om att byta till Led-teknik.

19 NOVEMBER. Torsöbron firar 20 år och hjärnan bakom bygget, projektledaren Lasse Lundh, berättar för MT om sina minnen kring bygget.

24 NOVEMBER. Kronprinsessan Victoria förgyller residenset med ett besök under sin tvådagars vistelse i länet. Landshövding Lars Bäckström står som värd för arrangemanget.

26 NOVEMBER. Fullmäktigeledamoten Peringe Carlsson (S) vill prata folkhälsa i talarstolen, och gör det bland annat genom att kommentera kommunalråd Johan Abrahamssons (M) (bilden) midjemått och ge honom ett måttband. Reaktionerna blir minst sagt starka från alla håll.

2 DECEMBER. Efter många infekterade turer uppmanar kommunstyrelsen en av sina ledamöter, Sture Pettersson (S), att betala tillbaka felaktiga ersättningar för förlorad arbetsförtjänst. Men Pettersson (i mitten) vägrar.

5 DECEMBER. Wilma Wallskog Fahlgren blir årets lucia och ser fram emot ett stort antal framträdanden med sina tärnor.

9 DECEMBER. Mordåtalet mot Mariestadsbon Anni Hindochas make Shrien Dewani läggs ned. Utanför rättssalen visar människor sitt deltagande med Vinod Hindocha (bilden), Annis pappa, och resten av familjen efter beskedet.

9 DECEMBER. Ile Mugica och ett 50-tal andra elever på Tunaholmsskolan demonstrerar mot beslutet att utvisa familjen Arutyunyan, och överlämnar 1 600 namnunderskrifter till Migrationsverket.

16 OKTOBER. Jubileumsteaterns totala makeover går in i en ny fas och MT gör ett besök. 30 miljoner väntas prislappen landa på.

21 OKTOBER. Vad ska hända med Electrolux i Mariestad? Framtiden ser mörk ut och koncernen vänder sig till fack och externa aktörer för att "hitta nya lösningar för Mariestadsfabriken."

28 OKTOBER. Allmänt strövområde eller privata altaner? De nya husen i Laxhall har byggts för nära sjön, anser Länsstyrelsen och poängterar att kommunen ansvarar för att utreda den eventuella fadäsen.

28 OKTOBER. Politikerdebutanten Henrik Karlsson hoppar av Mariestadspartiet och blir politisk vilde. I samarbete med alliansen får fullmäktigeledamoten stort inflytande även utan partitillhörighet, med plats i både kommunstyrelsen och ksau.

31 OKTOBER. Efter massiva protester ändrar tekniska nämnden sitt beslut att spara pengar genom att endast hålla var tredje gatlykta tänd – och på vissa gator släcka ned helt – under kvällstid. I stället påbörjas en diskussion om att byta till Led-teknik.

19 NOVEMBER. Torsöbron firar 20 år och hjärnan bakom bygget, projektledaren Lasse Lundh, berättar för MT om sina minnen kring bygget.

24 NOVEMBER. Kronprinsessan Victoria förgyller residenset med ett besök under sin tvådagars vistelse i länet. Landshövding Lars Bäckström står som värd för arrangemanget.

26 NOVEMBER. Fullmäktigeledamoten Peringe Carlsson (S) vill prata folkhälsa i talarstolen, och gör det bland annat genom att kommentera kommunalråd Johan Abrahamssons (M) (bilden) midjemått och ge honom ett måttband. Reaktionerna blir minst sagt starka från alla håll.

2 DECEMBER. Efter många infekterade turer uppmanar kommunstyrelsen en av sina ledamöter, Sture Pettersson (S), att betala tillbaka felaktiga ersättningar för förlorad arbetsförtjänst. Men Pettersson (i mitten) vägrar.

5 DECEMBER. Wilma Wallskog Fahlgren blir årets lucia och ser fram emot ett stort antal framträdanden med sina tärnor.

9 DECEMBER. Mordåtalet mot Mariestadsbon Anni Hindochas make Shrien Dewani läggs ned. Utanför rättssalen visar människor sitt deltagande med Vinod Hindocha (bilden), Annis pappa, och resten av familjen efter beskedet.

9 DECEMBER. Ile Mugica och ett 50-tal andra elever på Tunaholmsskolan demonstrerar mot beslutet att utvisa familjen Arutyunyan, och överlämnar 1 600 namnunderskrifter till Migrationsverket.