31 dec 2014 06:00

23 jan 2015 14:46

Mariestad januari-mars 2014

27 JANUARI. De 30 anställda på Mariestadsföretaget JTM blir tagna på sängen när ägarna begär företaget i konkurs. En månad senare köps JTM upp av den tidigare konkurrenten Proglas AB och tolv personer får tillbaka jobben.

30 JANUARI. En skolbuss full med barn på väg till Tidavads skola krockar i halt väglag med en minibuss, vars förare omkommer. Skolan hamnar i krisläge och grundskolechef Inger Hermansson, läraren Fredrik Källberg och rektor Kenneth Modin berättar hur de gör för att ta hand om de chockade eleverna.19 MARS. Jula-ägaren och miljardären Karl-Johan Blanck köper Stora Ek och Boterstena på exekutiv auktion efter att tidigare ägaren Ragnar Utne hamnat i ekonomiska trångmål. Totalsumman: 237 miljoner kronor.

4 FEBRUARI. Mariestads folkhögskola återuppstår med en rivstart efter att huvudmannen Vara folkhögskola gett klartecken. Läraren Karin Bergvall lär bland annat känna eleverna Sofie Johnsson och Nadine Lundell.

26 FEBRUARI. I Mariestads hamn förvandlas en tidigare tom yta till boplats för nyinflyttade när kvarteret Bojen tar form. Byggnaderna är prefabricerade och på bara en dag färdigställs en hel huskropp, bland annat tack vare Thomas Björn.

1 MARS. Musikalföreningen Mamut gör återigen succé, den här gången med uppsättningen av sin "Uggla – the musical".

6 MARS. Hyresgästföreningens jurist Lena Walther besöker PL Fastigheters hyresgäster i Mariestad efter många klagomål på hyresvärden. Tre månader senare beslutar hyresnämnden om tvångsförvaltning av husen, som dock senare säljs vidare till en annan ägare.

12 MARS. Mariestads kommun beslutar att nyanställa fler än 30 undersköterskor till hemtjänsten, för att råda bot på vikarieproblemet. Mikaela Andersson i Tidavad är en av de "springvikarier" som hoppas på fast jobb.

17 MARS. Ett riktigt lyckokast var det för Hyundai i Mariestad att ha bokat in sångfågeln Sanna Nielsen som dragplåster till sin jubileumsfest, som ägde rum bara dagar efter att hon vunnit hela Melodifestivalen.

21 MARS. Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) kickar i gång valrörelsen och gör ett besök hos det expanderande Mariestadsföretaget Mann Teknik, som producerar kopplingar för hantering av vätskor.

26 MARS. Tiggare blir ett vanligt inslag i stadsbilden, vilket lämnar få oberörda. MT träffar 35-årige David Mora, som drömmer om att kunna renovera sitt hus hemma i Rumänien.

27 JANUARI. De 30 anställda på Mariestadsföretaget JTM blir tagna på sängen när ägarna begär företaget i konkurs. En månad senare köps JTM upp av den tidigare konkurrenten Proglas AB och tolv personer får tillbaka jobben.

30 JANUARI. En skolbuss full med barn på väg till Tidavads skola krockar i halt väglag med en minibuss, vars förare omkommer. Skolan hamnar i krisläge och grundskolechef Inger Hermansson, läraren Fredrik Källberg och rektor Kenneth Modin berättar hur de gör för att ta hand om de chockade eleverna.19 MARS. Jula-ägaren och miljardären Karl-Johan Blanck köper Stora Ek och Boterstena på exekutiv auktion efter att tidigare ägaren Ragnar Utne hamnat i ekonomiska trångmål. Totalsumman: 237 miljoner kronor.

4 FEBRUARI. Mariestads folkhögskola återuppstår med en rivstart efter att huvudmannen Vara folkhögskola gett klartecken. Läraren Karin Bergvall lär bland annat känna eleverna Sofie Johnsson och Nadine Lundell.

26 FEBRUARI. I Mariestads hamn förvandlas en tidigare tom yta till boplats för nyinflyttade när kvarteret Bojen tar form. Byggnaderna är prefabricerade och på bara en dag färdigställs en hel huskropp, bland annat tack vare Thomas Björn.

1 MARS. Musikalföreningen Mamut gör återigen succé, den här gången med uppsättningen av sin "Uggla – the musical".

6 MARS. Hyresgästföreningens jurist Lena Walther besöker PL Fastigheters hyresgäster i Mariestad efter många klagomål på hyresvärden. Tre månader senare beslutar hyresnämnden om tvångsförvaltning av husen, som dock senare säljs vidare till en annan ägare.

12 MARS. Mariestads kommun beslutar att nyanställa fler än 30 undersköterskor till hemtjänsten, för att råda bot på vikarieproblemet. Mikaela Andersson i Tidavad är en av de "springvikarier" som hoppas på fast jobb.

17 MARS. Ett riktigt lyckokast var det för Hyundai i Mariestad att ha bokat in sångfågeln Sanna Nielsen som dragplåster till sin jubileumsfest, som ägde rum bara dagar efter att hon vunnit hela Melodifestivalen.

21 MARS. Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) kickar i gång valrörelsen och gör ett besök hos det expanderande Mariestadsföretaget Mann Teknik, som producerar kopplingar för hantering av vätskor.

26 MARS. Tiggare blir ett vanligt inslag i stadsbilden, vilket lämnar få oberörda. MT träffar 35-årige David Mora, som drömmer om att kunna renovera sitt hus hemma i Rumänien.