31 dec 2014 06:00

23 jan 2015 14:46

Mariestad april-juni 2014

4 APRIL. Skaraborgs kommunalråd skålar glatt med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) när satsningen på att bygga ut E20 till fyrfältsväg presenteras. Men kalaset är inte gratis. Kommunerna och regionen får dela på en kostnad på 1,35 miljarder kronor.

14 APRIL. Dacapos nya trädgårdsmästeri vid Tidans strand tas i bruk. Studenterna Bonnie Öhman och Therése Pettersson pysslar om ett av växthusens "barnkammare".

25 APRIL. 10-åriga Agnes Karlsson får ihop mängder med grejer när hon bestämmer sig för att anordna loppis till förmån för Barncancerfonden.

29 APRIL. En hel bygd chockas när en åttaårig flicka omkommer i en olycka med fyrhjuling. Första skoldagen efter händelsen hjälps krisgrupp, präst, kurator och annan personal åt för att stötta barnen.

6 MAJ. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer till stan och möts av en mängd ryggar. Demonstrationen, initierad på Facebook lockar, enligt MT:s reporter på plats, uppskattningsvis 500 personer.

13 MAJ. Björn – mitt i samhället! Lyrestadsborna tror knappt sina ögon när spår av leriga nalletassar en morgon syns mitt på gatan i byn. Viltspårare Gillis Persson konstaterar att spåren är äkta och några dagar senare fångas björnen på bild vid en åtel i trakten.

22 MAJ. Ekuddenbadets renoveringsbehov visar sig vara större än förväntat och arbetet drar ut på tiden. Baracker hyrs in för att badgäster ska kunna byta om och duscha. I slutet av året konstateras att projektet, beräknat till 2,7 miljoner kronor, blivit betydligt dyrare.

3 JUNI. Migrationsverket flyttar sin administrativa enhet från Skövde till Regionens hus i Mariestad och råder därmed delvis bot på tomheten i den stora byggnaden. Handläggarna Sofia Lindh och Anneli Meunier installerar sig.

16 JUNI. Årets omgång studenter skriker ut lyckan över sin nyvunna frihet i den traditionella kortegen genom stan.

23 JUNI. Ett tu tre så är midsommarraketen uppskjuten. Folkmusikern Kristin Svensson är en av stämningshöjarna vid årets midsommarfirande vid Kopparbolet.

30 JUNI. Staden fylls återigen av musik i världsklass då Old Ox Chamber Music Festival arrangeras. Pianisten Staffan Scheja är en av musikerna på den celebra gästlistan.

4 APRIL. Skaraborgs kommunalråd skålar glatt med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) när satsningen på att bygga ut E20 till fyrfältsväg presenteras. Men kalaset är inte gratis. Kommunerna och regionen får dela på en kostnad på 1,35 miljarder kronor.

14 APRIL. Dacapos nya trädgårdsmästeri vid Tidans strand tas i bruk. Studenterna Bonnie Öhman och Therése Pettersson pysslar om ett av växthusens "barnkammare".

25 APRIL. 10-åriga Agnes Karlsson får ihop mängder med grejer när hon bestämmer sig för att anordna loppis till förmån för Barncancerfonden.

29 APRIL. En hel bygd chockas när en åttaårig flicka omkommer i en olycka med fyrhjuling. Första skoldagen efter händelsen hjälps krisgrupp, präst, kurator och annan personal åt för att stötta barnen.

6 MAJ. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer till stan och möts av en mängd ryggar. Demonstrationen, initierad på Facebook lockar, enligt MT:s reporter på plats, uppskattningsvis 500 personer.

13 MAJ. Björn – mitt i samhället! Lyrestadsborna tror knappt sina ögon när spår av leriga nalletassar en morgon syns mitt på gatan i byn. Viltspårare Gillis Persson konstaterar att spåren är äkta och några dagar senare fångas björnen på bild vid en åtel i trakten.

22 MAJ. Ekuddenbadets renoveringsbehov visar sig vara större än förväntat och arbetet drar ut på tiden. Baracker hyrs in för att badgäster ska kunna byta om och duscha. I slutet av året konstateras att projektet, beräknat till 2,7 miljoner kronor, blivit betydligt dyrare.

3 JUNI. Migrationsverket flyttar sin administrativa enhet från Skövde till Regionens hus i Mariestad och råder därmed delvis bot på tomheten i den stora byggnaden. Handläggarna Sofia Lindh och Anneli Meunier installerar sig.

16 JUNI. Årets omgång studenter skriker ut lyckan över sin nyvunna frihet i den traditionella kortegen genom stan.

23 JUNI. Ett tu tre så är midsommarraketen uppskjuten. Folkmusikern Kristin Svensson är en av stämningshöjarna vid årets midsommarfirande vid Kopparbolet.

30 JUNI. Staden fylls återigen av musik i världsklass då Old Ox Chamber Music Festival arrangeras. Pianisten Staffan Scheja är en av musikerna på den celebra gästlistan.