27 dec 2014 13:29

23 jan 2015 14:46

Foto: Jan Fleischmann

Halkigt väglag när Mariestad fick sin vinter

Rimfrost beklädda träd och snöröjare

Mariestad vaknade upp till årets sista lördag med snöbeklädda gator och rimfrost i träden. De isiga gatorna gjorde det förrädiskt att passera men med bra samspel mellan bilister, cyklister, busschaufförer och gångtrafikanter gick det nästan som en dans.

Kämpigast hade en kvinna som hade fått sin rullator inklämd framför en snöröjare som arbetade med att forsla bort snön utanför de båda restaurangerna vid Stockholmsvägen. När det blev fri passage tog hon sig över gatan och fick tag i rullatorn.

En liten pojke passar på att smaka på den nyfallna snön när han burit med sig ett rejält snöblock. Försigkomna butiksägare på Kungsgatan har satt upp en varning för en glashal trappa. Nere vid Tidan har landskapet vid Tidan intill foten av Marieholmsbron och residensområdet fått sig en naturlig ansiktslytfning.

– Det här är nästan som på de gamla bilderna från Mariestad jag just har sett på biblioteket, säger en man och skiner upp vid ett kort möte på Stockholmsvägen.

Kämpigast hade en kvinna som hade fått sin rullator inklämd framför en snöröjare som arbetade med att forsla bort snön utanför de båda restaurangerna vid Stockholmsvägen. När det blev fri passage tog hon sig över gatan och fick tag i rullatorn.

En liten pojke passar på att smaka på den nyfallna snön när han burit med sig ett rejält snöblock. Försigkomna butiksägare på Kungsgatan har satt upp en varning för en glashal trappa. Nere vid Tidan har landskapet vid Tidan intill foten av Marieholmsbron och residensområdet fått sig en naturlig ansiktslytfning.

– Det här är nästan som på de gamla bilderna från Mariestad jag just har sett på biblioteket, säger en man och skiner upp vid ett kort möte på Stockholmsvägen.