15 dec 2014 13:23

23 jan 2015 13:57

Hotfull i motvärn mot polisen

TING

Efter ett bråk vid Nygatan i september har en Mariestadsbo i 30-årsåldern åtalats för olaga hot, misshandel, grov vårdlöshet i trafik, grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Enligt åtalet ska 30-åringen ha hotat slå ihjäl en kvinna och döda hennes familj. Han ska även ha misshandlat kvinna och dragit henne i håret, vilket resulterade i håravfall.

Han försökte sedan smita iväg i en bil, trots att han var berusade och med 1,59 promille alkohol i blodet. Det slutade att 30-åringen backade på en bekant i hög hastighet. Denne blev medvetslös, bröt näsbenet och fick en sårskada i huvudet som fick sys med nio stygn – men ville inte medverka i utredningen.

När polisen grep 30-åringen ska han ha hotat patrullen satt sig till motvärn, likadant vid blodprovstagningen på Skaraborgs sjukhus, då det blev en rejäl brottningsmatch.

Mariestadsbon, som tidigare varit dömd flera gånger, har i polisförhör förnekat anklagelserna.

Efter ett bråk vid Nygatan i september har en Mariestadsbo i 30-årsåldern åtalats för olaga hot, misshandel, grov vårdlöshet i trafik, grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Enligt åtalet ska 30-åringen ha hotat slå ihjäl en kvinna och döda hennes familj. Han ska även ha misshandlat kvinna och dragit henne i håret, vilket resulterade i håravfall.

Han försökte sedan smita iväg i en bil, trots att han var berusade och med 1,59 promille alkohol i blodet. Det slutade att 30-åringen backade på en bekant i hög hastighet. Denne blev medvetslös, bröt näsbenet och fick en sårskada i huvudet som fick sys med nio stygn – men ville inte medverka i utredningen.

När polisen grep 30-åringen ska han ha hotat patrullen satt sig till motvärn, likadant vid blodprovstagningen på Skaraborgs sjukhus, då det blev en rejäl brottningsmatch.

Mariestadsbon, som tidigare varit dömd flera gånger, har i polisförhör förnekat anklagelserna.