13 dec 2014 17:13

23 jan 2015 14:46

Musikhjälpen fick stöd från Mariestad

Caroline Nylander och hennes pappa Hasse, Jennie Hilli Sjöqvist med föräldrar var några som som hjälpte radioprogrammet Musikhjälpen under lördagen att få in 2 263 kronor till kampen att stoppa spridningen av hiv-viruset.

Under lördag förmiddagen var det glest med besökare vid gågatan där Caroline Nordlander och hennes pappa Hasse sålde pepparkakor och glögg. Men Caroline visste att om någon timme skulle det bli mer fart på kampanjen som för Carolines del var premiär.

– Jag har följt Musikhjälpen sedan 2008 och nu äntligen var det dags att själv engagera mig. Vi fick kort förberedelsetid men nästa år ska det bli en storsatsning, berättar Caroline. Jenni Hilli Sjöqvist fick stöd av sina föräldrar Rose-Marie Sjöqvist och Matti Hilli.

Nästan 15,4 miljoner kronor

– Detta känns som en väldigt viktig sak att göra, säger Matti.

Medan Jenni ringde in sina dansvänner från Dansstationen, systrarna Josefin och Jessica Persson bjöd plötsligt kyrkokören Candle Ligths på sjönsång vid fontänen. Sången var ägnad för Musikhjälpen. Kören försvann nästan lika fort som de dök upp för att sjunga på en annan plats.

Dessutom ställde tjejbandet Laughting Bitches upp med egenskriven punkrockmusik.

Caroline lyste över allas insatser, Och den digital insamlingen fortsätter fram till söndag kväll kl 22 när Musikhjälpen slutar. I år är Musikhjälpen i Uppsala. I år är det artisterna Petter, Linnea Henriksson och programledaren Kodjo Akolor som leder progammet. I skrivande stund har de samlat in 15 miljoner 376 700 kronor.

Sålde cupcakes

Sofie Blomberg och Elin Andersson har med sina vänner Hanna Frick och Matilda Wallström tisdag till fredag sålt sina hembakta cupcakes på Vadsbogymnaset.

– Vi har följt Musikhjälpen i flera år och kände att nu ville göra något själva, berättar Sofie.

Cupcakes är muffin med olika glasyrer. Varje dag har de företagsamma studenterna kommit med nya smaker.

De studerar på det samhällsvetenskapliga programmet.

Under lördag förmiddagen var det glest med besökare vid gågatan där Caroline Nordlander och hennes pappa Hasse sålde pepparkakor och glögg. Men Caroline visste att om någon timme skulle det bli mer fart på kampanjen som för Carolines del var premiär.

– Jag har följt Musikhjälpen sedan 2008 och nu äntligen var det dags att själv engagera mig. Vi fick kort förberedelsetid men nästa år ska det bli en storsatsning, berättar Caroline. Jenni Hilli Sjöqvist fick stöd av sina föräldrar Rose-Marie Sjöqvist och Matti Hilli.

Nästan 15,4 miljoner kronor

– Detta känns som en väldigt viktig sak att göra, säger Matti.

Medan Jenni ringde in sina dansvänner från Dansstationen, systrarna Josefin och Jessica Persson bjöd plötsligt kyrkokören Candle Ligths på sjönsång vid fontänen. Sången var ägnad för Musikhjälpen. Kören försvann nästan lika fort som de dök upp för att sjunga på en annan plats.

Dessutom ställde tjejbandet Laughting Bitches upp med egenskriven punkrockmusik.

Caroline lyste över allas insatser, Och den digital insamlingen fortsätter fram till söndag kväll kl 22 när Musikhjälpen slutar. I år är Musikhjälpen i Uppsala. I år är det artisterna Petter, Linnea Henriksson och programledaren Kodjo Akolor som leder progammet. I skrivande stund har de samlat in 15 miljoner 376 700 kronor.

Sålde cupcakes

Sofie Blomberg och Elin Andersson har med sina vänner Hanna Frick och Matilda Wallström tisdag till fredag sålt sina hembakta cupcakes på Vadsbogymnaset.

– Vi har följt Musikhjälpen i flera år och kände att nu ville göra något själva, berättar Sofie.

Cupcakes är muffin med olika glasyrer. Varje dag har de företagsamma studenterna kommit med nya smaker.

De studerar på det samhällsvetenskapliga programmet.