13 dec 2014 18:00

23 jan 2015 14:46

Foto:

Manligt luciatåg i Böckersboda

Hundar, hästar och manligt luciatåg

Böckersbodas byalag bjöd upp till en traditionell julmarknad på luciadagen. Detta firades med ett manligt luciatåg.

Om han är namngiven efter vilda västernfavoriten Zeb Machahan förtäljer inte historien men med sin tomteluva lite käckt på sned strålar Zeb tillsammans med sin matte Jenny Boklund. Zeb är en Australian Shepherd. Utanför stallet vaktar han troget de två ponnyhästarna. En tillhör Jenny. Den andre är Rebecka Karlssons.

Inne i vad som tidigare var ett missonshus är det full fart med försäljningen. Jultomten smyger även runt och delar ibland ut paket. Bakom den röda dräkten finns Stig Johansson. Elin Nilsson, Louise Paulsson, Moa Christensen och Linnéa Karlsson säljer bakverk och loppissaker för kyrkans ungdomsgrupp i Lyrestad. De arbetar för att få ihop tillräckligt med pengar till en resa.

Bröderna Z, Fritz och Franz Jonzon som studerar på det tekniska programmet på Vadsbogymnasiet i Mariestad visar att de är mycket begåvade konstnärer med några teckningar som har jultema.

– Den här gemytliga stämningen jag alltid upplever här, finns inte på samma sätt i mitt hemland, säger Vivi Eriksen som har bott i Lyrestad i 15 år. Hon kommer från Danmark och visar upp en stor mångfald av olika textilier, Hon har stickat och virkat bland annat traktorer och även sytt motiv på handdukar.

Framåt halvfyra tiden stiger förväntningarna när årets lucia i Böckersboda anländer med sina tärnor.

Om han är namngiven efter vilda västernfavoriten Zeb Machahan förtäljer inte historien men med sin tomteluva lite käckt på sned strålar Zeb tillsammans med sin matte Jenny Boklund. Zeb är en Australian Shepherd. Utanför stallet vaktar han troget de två ponnyhästarna. En tillhör Jenny. Den andre är Rebecka Karlssons.

Inne i vad som tidigare var ett missonshus är det full fart med försäljningen. Jultomten smyger även runt och delar ibland ut paket. Bakom den röda dräkten finns Stig Johansson. Elin Nilsson, Louise Paulsson, Moa Christensen och Linnéa Karlsson säljer bakverk och loppissaker för kyrkans ungdomsgrupp i Lyrestad. De arbetar för att få ihop tillräckligt med pengar till en resa.

Bröderna Z, Fritz och Franz Jonzon som studerar på det tekniska programmet på Vadsbogymnasiet i Mariestad visar att de är mycket begåvade konstnärer med några teckningar som har jultema.

– Den här gemytliga stämningen jag alltid upplever här, finns inte på samma sätt i mitt hemland, säger Vivi Eriksen som har bott i Lyrestad i 15 år. Hon kommer från Danmark och visar upp en stor mångfald av olika textilier, Hon har stickat och virkat bland annat traktorer och även sytt motiv på handdukar.

Framåt halvfyra tiden stiger förväntningarna när årets lucia i Böckersboda anländer med sina tärnor.