09 dec 2014 09:17

23 jan 2015 14:22

Utvisningshotad familj ansöker igen

Tidsfristen för den utvisningshotade Mariestadsfamiljen Arutyunyan att lämna landet frivilligt löper ut i dag, tisdag.

Men ännu har de inblandade inte gett upp.

Enligt anställda på familjens advokat Fredrik Almers kontor i Skövde kommer en ansökan om så kallat verkställighetshinder att lämnas in under dagen.

Den som fått besked om utvisning kan ansöka om verkställighetshinder om situationen för de utvisningshotade påtagligt förändrats sedan beslutet togs. Fyrabarnsfamiljen Arutyunyan har gjort en sådan ansökan tidigare men fick då avslag. Vilka omständigheter som ligger bakom den nuvarande ansökan vill advokatfirman inte uppge.

Men ännu har de inblandade inte gett upp.

Enligt anställda på familjens advokat Fredrik Almers kontor i Skövde kommer en ansökan om så kallat verkställighetshinder att lämnas in under dagen.

Den som fått besked om utvisning kan ansöka om verkställighetshinder om situationen för de utvisningshotade påtagligt förändrats sedan beslutet togs. Fyrabarnsfamiljen Arutyunyan har gjort en sådan ansökan tidigare men fick då avslag. Vilka omständigheter som ligger bakom den nuvarande ansökan vill advokatfirman inte uppge.