08 dec 2014 12:47

23 jan 2015 13:57

36-åring hotade döda sambon

TINGET: Huvudförhandling på fredag

En 36-årig man boende i Hova har åtalats vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för flera fall av misshandel samt olaga hot.

Den 3 december tog en kvinna från Hova sin tillflykt till en lägenhet på orten sedan hon enligt uppgift till polisen blivit slagen av sin sambo.

Enligt en senare upprättad anmälan ska han ha slagit henne i ansiktet flera gånger med öppen hand.

Mannen anhölls senare av åklagare misstänkt för grov kvinnofridskränkning och häktades på fredagen av Skaraborgs tingsrätt – men då inte längre misstänkt för grov kvinnofridskränkning, utan två fall av misshandel.

Nu har åtalet mot den 36-årige mannen kommit och utöver nämnda misshandel, är han även misstänkt för liknande brott den 1 november. Då ska han ha kastat en stol på sambon som fick ett jack på armen. Även då ska han ha slagit henne i ansiktet med öppen hand.

Grov misshandel

Någon gång mellan den 3 och 4 november ska han sedan anligt åklagaren ha grovt ha misshandlat sambon. Han ska ha hotat att döda henne med hjälp av en kniv. Senare samma kväll har han enligt åtalet kastat henne mot sängen, slagit flera knytnävsslag i ansiktet och hotat att ”han kunde våldta henne om och när han ville”.

Senare ska han ha kastat henne mot en vägg i badrummet så att hon bland annat fick lösa tänder i underkäken. Mannen har enligt åtalet visat synnerligen hänsynslöshet och råhet. Mannen förnekar brott.

Den 3 december tog en kvinna från Hova sin tillflykt till en lägenhet på orten sedan hon enligt uppgift till polisen blivit slagen av sin sambo.

Enligt en senare upprättad anmälan ska han ha slagit henne i ansiktet flera gånger med öppen hand.

Mannen anhölls senare av åklagare misstänkt för grov kvinnofridskränkning och häktades på fredagen av Skaraborgs tingsrätt – men då inte längre misstänkt för grov kvinnofridskränkning, utan två fall av misshandel.

Nu har åtalet mot den 36-årige mannen kommit och utöver nämnda misshandel, är han även misstänkt för liknande brott den 1 november. Då ska han ha kastat en stol på sambon som fick ett jack på armen. Även då ska han ha slagit henne i ansiktet med öppen hand.

Grov misshandel

Någon gång mellan den 3 och 4 november ska han sedan anligt åklagaren ha grovt ha misshandlat sambon. Han ska ha hotat att döda henne med hjälp av en kniv. Senare samma kväll har han enligt åtalet kastat henne mot sängen, slagit flera knytnävsslag i ansiktet och hotat att ”han kunde våldta henne om och när han ville”.

Senare ska han ha kastat henne mot en vägg i badrummet så att hon bland annat fick lösa tänder i underkäken. Mannen har enligt åtalet visat synnerligen hänsynslöshet och råhet. Mannen förnekar brott.

  • C. Lundh