01 dec 2014 17:35

23 jan 2015 14:45

Tänker bestrida eventuella krav

KOMMUNSTYRELSEN: Anser sig inte ha gjort något fel

Sture Pettersson vägrar att acceptera kommunstyrelsens beslut och säger:
– Inte en chans att ett eventuellt återbetalningskrav får juridiskt stöd.

Strax innan Sture Pettersson tillfälligt lämnade ks-mötet för att undvika en jävsituation förklarade s-ledamoten att han anmält Johan Abrahamssons agerande i ärendet till kommunrevisionen i Gullspång och Mariestad.

När MT meddelar Pettersson kommunstyrelsens uppmaning att betala tillbaka pengarna han felaktigt fått ut, svarar Pettersson att det inte kommer att hända.

– Ifall kommunen kommer med ett återbetalningskrav tänker jag bestrida det i rätten. Ks-beslutet är rent tyckande.

Flera av dina partikamrater anser att du bör betala tillbaka?

– Det har jag ingen kommentar till. Jag har inte gjort fel. Lönechefen har tagit ett beslut och kommunchefen har gett råd hur jag ska agera.

Enligt uppgift har du försökt att påverka den externa konsultens granskning?

– Jag påpekade ett par sakfel.

Har du spelat in samtal med tjänstemän utan att de varit medvetna om det?

– Det är det min lagliga rätt att göra. Annars skulle ingen tro på mig.

När du tittar i backspegeln, finns det något i ditt agerande som du ångrar?

– Ärligt talat är det inte jag som har gjort fel. Beslutet i dag var helt och hållet väntat. Det har styrts dit under hösten, men hamnar vi i en juridisk process finns det inte en chans att kommunen vinner.

Strax innan Sture Pettersson tillfälligt lämnade ks-mötet för att undvika en jävsituation förklarade s-ledamoten att han anmält Johan Abrahamssons agerande i ärendet till kommunrevisionen i Gullspång och Mariestad.

När MT meddelar Pettersson kommunstyrelsens uppmaning att betala tillbaka pengarna han felaktigt fått ut, svarar Pettersson att det inte kommer att hända.

– Ifall kommunen kommer med ett återbetalningskrav tänker jag bestrida det i rätten. Ks-beslutet är rent tyckande.

Flera av dina partikamrater anser att du bör betala tillbaka?

– Det har jag ingen kommentar till. Jag har inte gjort fel. Lönechefen har tagit ett beslut och kommunchefen har gett råd hur jag ska agera.

Enligt uppgift har du försökt att påverka den externa konsultens granskning?

– Jag påpekade ett par sakfel.

Har du spelat in samtal med tjänstemän utan att de varit medvetna om det?

– Det är det min lagliga rätt att göra. Annars skulle ingen tro på mig.

När du tittar i backspegeln, finns det något i ditt agerande som du ångrar?

– Ärligt talat är det inte jag som har gjort fel. Beslutet i dag var helt och hållet väntat. Det har styrts dit under hösten, men hamnar vi i en juridisk process finns det inte en chans att kommunen vinner.

  • Niklas Lindström