24 nov 2014 12:31

23 jan 2015 14:45

Hallå där!

... barnmorskan Anne Melbe som tillsammans med kollegan Sofia Wallin deltog i TV4:s Nyhetsmorgon under måndagen.

Ska ni showa på heltid?

– Nej, vi har ett så fantastiskt kul arbete och vi måste jobba som barnmorskor också, men det är kul att få uppmuntran. Det är ett bevis på att vårt jobb uppskattas och att det hjälper blivande föräldrar.

Vad berättade ni om i studion?

– Om vår föreställning, som vi började med 2012. Med humor ger vi tips och råd om hur ett par kan samarbeta när det är dags att föda. Bland annat uppmärksammar vi partnern och ger goda råd som är värdefulla vid födseln.

Vad hände i tv-rutan?

– Vi visade en scen på cirka 1,5 minut ur vår föreställning, sedan tidigare hade de visat en sekvens från den film som har spelats in om föreställningen. Efter det pratade vi med programledarna Tilde de Paula och Peter Jidhe.

Var det nervöst?

– I taxin till tv-huset var det riktigt pirrigt, men när vi väl kom fram så var det lugnt. Allt kändes tryggt och bra.

Har ni fler engagemang på gång?

– Vi ska till Falun i januari och visa föreställningen för personal. Samma månad ska vi även åka till Trollhättan och visa vad vi håller på med. Vi har även som mål att vara med i en workshop under den internationella barnmorskekonferensen i Toronto 2017.

Hur ofta kör ni den populära föreställningen på Skaraborgs sjukhus?

– Just nu kör vi varannan vecka, men det föds fler barn just nu så vi funderar på att köra var tionde dag för att hinna med alla som vill titta. Det föds cirka 2 500 barn på Skas varje år, men i år lär det bli 2 600 vilket innebär att det kan bli ytterligare 100 föräldrapar. Alla är välkomna och för att hinna med har vi har utbildat två kollegor och vi turas om att köra föreställningarna.

Ska ni showa på heltid?

– Nej, vi har ett så fantastiskt kul arbete och vi måste jobba som barnmorskor också, men det är kul att få uppmuntran. Det är ett bevis på att vårt jobb uppskattas och att det hjälper blivande föräldrar.

Vad berättade ni om i studion?

– Om vår föreställning, som vi började med 2012. Med humor ger vi tips och råd om hur ett par kan samarbeta när det är dags att föda. Bland annat uppmärksammar vi partnern och ger goda råd som är värdefulla vid födseln.

Vad hände i tv-rutan?

– Vi visade en scen på cirka 1,5 minut ur vår föreställning, sedan tidigare hade de visat en sekvens från den film som har spelats in om föreställningen. Efter det pratade vi med programledarna Tilde de Paula och Peter Jidhe.

Var det nervöst?

– I taxin till tv-huset var det riktigt pirrigt, men när vi väl kom fram så var det lugnt. Allt kändes tryggt och bra.

Har ni fler engagemang på gång?

– Vi ska till Falun i januari och visa föreställningen för personal. Samma månad ska vi även åka till Trollhättan och visa vad vi håller på med. Vi har även som mål att vara med i en workshop under den internationella barnmorskekonferensen i Toronto 2017.

Hur ofta kör ni den populära föreställningen på Skaraborgs sjukhus?

– Just nu kör vi varannan vecka, men det föds fler barn just nu så vi funderar på att köra var tionde dag för att hinna med alla som vill titta. Det föds cirka 2 500 barn på Skas varje år, men i år lär det bli 2 600 vilket innebär att det kan bli ytterligare 100 föräldrapar. Alla är välkomna och för att hinna med har vi har utbildat två kollegor och vi turas om att köra föreställningarna.

  • Alf Ehn