20 okt 2014 08:56

23 jan 2015 14:21

Electrolux går bättre än väntat

STOCKHOLM

Samtidigt som det kommer dystra besked om Mariestad gläds Electrolux åt framgångar på annat håll. Företaget redovisar en vinst före skatt på 1 250 miljoner kronor för tredje kvartalet, uppger TT. Det kan jämföras med vinsten på 884 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 006 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 28 784 miljoner kronor, jämfört med 27 258 miljoner kronor ett år tidigare. Här låg förväntningarna på 28 347 miljoner kronor. Electroluxaktien steg med sex procent under den första kvartens handel på Stockholmsbörsen på morgonen, till följd av den "positiva" delårsrapporten.

Samtidigt som det kommer dystra besked om Mariestad gläds Electrolux åt framgångar på annat håll. Företaget redovisar en vinst före skatt på 1 250 miljoner kronor för tredje kvartalet, uppger TT. Det kan jämföras med vinsten på 884 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 006 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 28 784 miljoner kronor, jämfört med 27 258 miljoner kronor ett år tidigare. Här låg förväntningarna på 28 347 miljoner kronor. Electroluxaktien steg med sex procent under den första kvartens handel på Stockholmsbörsen på morgonen, till följd av den "positiva" delårsrapporten.