16 okt 2014 17:31

23 jan 2015 14:43

Foto:

Laxröra och fläskfilé på pensionärers meny

Boende och anhöriga äter ihop

Bra service, trevligt bemötande och goda måltider är det samlade omdömet bland gästerna som njuter av de tre rätterna när Måltidens dag firas på Humlets seniorboende.

Humlets kökspersonal har fullt upp att servera maten. På menyn står laxröra på kavring som förrätt. Huvudrätten är fläskfilé på grönsaksbädd med potatispuckar, kantarellsås och pressgurka. Äppelkompott med vaniljsås och smuldegstopping avslutar varje måltid

Den flesta maten är lagad av Irene Fransson.

Drygt 120 gäster ingår i varje sittning. När de första gästerna lämnat borden ringlar sig kön av nya hungriga besökare.

En del är inneboende på Humlet. De har tagit med sig sina söner och andra släktingar. Andra har gjort som Karin Linder. Hon har bjudit med sig sina väninnor Anna-Stina Sundberg och Anna-Lisa Pearsson. Stavningen av efternamnet kommer av att hennes amerikanska svärfar inte fick heta Persson i USA.

Gemytligt

Trevliga historier varvas bland gästerna.

– Här är väldigt fint med vita dukar och bra service, säger Thomas Johannesson som sitter med ett stort sällskap vid ett fönsterbord med utsikt mot ett för dagen regntungt Mariestad.

Längst in har Tomas Vikstand satt sig med sina vänner.

– Vi bjuder in oss själva idag, säger Tomas som ibland brukar äta lunch på Humlet.

Humlets kökspersonal har fullt upp att servera maten. På menyn står laxröra på kavring som förrätt. Huvudrätten är fläskfilé på grönsaksbädd med potatispuckar, kantarellsås och pressgurka. Äppelkompott med vaniljsås och smuldegstopping avslutar varje måltid

Den flesta maten är lagad av Irene Fransson.

Drygt 120 gäster ingår i varje sittning. När de första gästerna lämnat borden ringlar sig kön av nya hungriga besökare.

En del är inneboende på Humlet. De har tagit med sig sina söner och andra släktingar. Andra har gjort som Karin Linder. Hon har bjudit med sig sina väninnor Anna-Stina Sundberg och Anna-Lisa Pearsson. Stavningen av efternamnet kommer av att hennes amerikanska svärfar inte fick heta Persson i USA.

Gemytligt

Trevliga historier varvas bland gästerna.

– Här är väldigt fint med vita dukar och bra service, säger Thomas Johannesson som sitter med ett stort sällskap vid ett fönsterbord med utsikt mot ett för dagen regntungt Mariestad.

Längst in har Tomas Vikstand satt sig med sina vänner.

– Vi bjuder in oss själva idag, säger Tomas som ibland brukar äta lunch på Humlet.

  • Jan Fleischmann