13 okt 2014 16:32

23 jan 2015 14:21

"Ett rån och våldtäktsfall som gick fel"

Shrien Dewanis försvarsadvokat hävdar att mordet på Anni Hindocha 2010 var ett rån och våldtäktsfall som gick fel.
Det framkom under måndagens rättegång i Kapstaden.

Dewanirättegången i Kapstaden väcker otroligt stor uppmärksamhet i media och sociala medier.

Under måndagen förhördes en av huvudpersonerna Mziwamadoda Qwabe i Western Cape High Court. Han är sedan tidigare dömd för delaktighet i mordet på Mariestadskvinnan Anni Hindocha, som sköts ihjäl i en taxi i Kapstaden för fyra år sedan.

Qwabe, som är ett av statens vittne mot Shrien Dewani, korsförhördes. Qwabe hävdar att det var Dewani som beställt mordet på sin blivande hustru.

Försvarets advokat Francois van Zyl påstod att Qwabe var den som avfyrade vapnet som dödade Anni, men att det förmodligen skedde av misstag. Enligt försvaret var det ett rån och våldtäktsfall som gick fel.

Förnekade

Qwabe förnekade detta och hävdar fortfarande att det var hans medbrottsling Xolile Mngeni som höll i revolvern. Van Zyl hävdar att det finns bevis på att par gula handskar som Qwabe bar på under mordnatten. Handskarna visades upp vid måndagens rättegångsdag.

Försvaret hävdar att Qwabe ljuger om händelseförloppet för att komma ut snabbare ur fängelset.

Under eftermiddagen kom även Shrien Dewanis sexuella läggning återigen att stå i fokus när hans besök på en gay-webbsajt beskrevs.

Dewanirättegången i Kapstaden väcker otroligt stor uppmärksamhet i media och sociala medier.

Under måndagen förhördes en av huvudpersonerna Mziwamadoda Qwabe i Western Cape High Court. Han är sedan tidigare dömd för delaktighet i mordet på Mariestadskvinnan Anni Hindocha, som sköts ihjäl i en taxi i Kapstaden för fyra år sedan.

Qwabe, som är ett av statens vittne mot Shrien Dewani, korsförhördes. Qwabe hävdar att det var Dewani som beställt mordet på sin blivande hustru.

Försvarets advokat Francois van Zyl påstod att Qwabe var den som avfyrade vapnet som dödade Anni, men att det förmodligen skedde av misstag. Enligt försvaret var det ett rån och våldtäktsfall som gick fel.

Förnekade

Qwabe förnekade detta och hävdar fortfarande att det var hans medbrottsling Xolile Mngeni som höll i revolvern. Van Zyl hävdar att det finns bevis på att par gula handskar som Qwabe bar på under mordnatten. Handskarna visades upp vid måndagens rättegångsdag.

Försvaret hävdar att Qwabe ljuger om händelseförloppet för att komma ut snabbare ur fängelset.

Under eftermiddagen kom även Shrien Dewanis sexuella läggning återigen att stå i fokus när hans besök på en gay-webbsajt beskrevs.

  • Per Warvlin