07 okt 2014 06:00

23 jan 2015 14:43

Flyttar tvärs över Esplanaden

MARIESTAD: Länsförsäkringar flyttar in i Nordeas gamla lokaler

Utsikten blir densamma. Skillnaden märks mer i kontorsytorna då Länsförsäkringar runt halvårsskiftet 2015 flyttar in i nya, större lokaler i Mariestad.

– Det nya kontoret innebär att vi kan fortsätta vår satsning i norra Skaraborg, säger Carl Henrik Ohlsson, vd för Länsförsäkringar Skaraborg.

Bolagets verksamhet har vuxit stadigt de senaste åren vilket inneburit att man blivit trångbodda i nuvarande lokaler.

– Vi är 14 anställda på kontoret i Mariestad, inklusive fastighetsförmedlingen. Utöver det har vi ytterligare tre, fyra personal på plats flera dagar i veckan. Det blir mycket trixande med kontorsrummen för att alla ska få plats, konstaterar Patrick Sethsson, marknadsområdeschef i Mariestad.

När Nordea i somras flyttade från Nya torget till sitt nya kontor på Kungsgatan öppnade sig dörrarna för Länsförsäkringar. Nyligen tecknades ett avtal med fastighetsägaren som innebär att Länsförsäkringar flyttar tvärs över Esplanaden, före sommaren 2015.

– Vi har nuvarande lokaler fram till halvårsskiftet. Målsättningen är att flytta in i det nya kontoret innan sommaren, säger Carl Henrik Ohlsson.

Trots att det varit bankverksamhet tidigare kommer lokalerna att byggas om.

– Vi kommer satsa några miljoner i ombyggnad för att anpassa dem utifrån vårt koncept med personliga möten. Det är optimala lokaler som ger våra medarbetare en bra arbetsmiljö. Att det ligger i markplan gör det också lättillgängligt för kunderna, säger Carl Henrik Ohlsson.

– Inom samtliga tre affärsområden – försäkring, bank och fastighetsförmedling – tillhör Mariestadskontoret toppen i Skaraborg. Större lokaler ger oss möjligheter att expandera ytterligare i norra länsdelen, säger Ohlsson.

– Det nya kontoret innebär att vi kan fortsätta vår satsning i norra Skaraborg, säger Carl Henrik Ohlsson, vd för Länsförsäkringar Skaraborg.

Bolagets verksamhet har vuxit stadigt de senaste åren vilket inneburit att man blivit trångbodda i nuvarande lokaler.

– Vi är 14 anställda på kontoret i Mariestad, inklusive fastighetsförmedlingen. Utöver det har vi ytterligare tre, fyra personal på plats flera dagar i veckan. Det blir mycket trixande med kontorsrummen för att alla ska få plats, konstaterar Patrick Sethsson, marknadsområdeschef i Mariestad.

När Nordea i somras flyttade från Nya torget till sitt nya kontor på Kungsgatan öppnade sig dörrarna för Länsförsäkringar. Nyligen tecknades ett avtal med fastighetsägaren som innebär att Länsförsäkringar flyttar tvärs över Esplanaden, före sommaren 2015.

– Vi har nuvarande lokaler fram till halvårsskiftet. Målsättningen är att flytta in i det nya kontoret innan sommaren, säger Carl Henrik Ohlsson.

Trots att det varit bankverksamhet tidigare kommer lokalerna att byggas om.

– Vi kommer satsa några miljoner i ombyggnad för att anpassa dem utifrån vårt koncept med personliga möten. Det är optimala lokaler som ger våra medarbetare en bra arbetsmiljö. Att det ligger i markplan gör det också lättillgängligt för kunderna, säger Carl Henrik Ohlsson.

– Inom samtliga tre affärsområden – försäkring, bank och fastighetsförmedling – tillhör Mariestadskontoret toppen i Skaraborg. Större lokaler ger oss möjligheter att expandera ytterligare i norra länsdelen, säger Ohlsson.

  • Tomas Höglund