05 okt 2014 15:28

23 jan 2015 14:43

Sommarstuga i brand

När räddningstjänsten kom fram till sommarhuset i Moviken, Sjötorp, på söndagseftermiddagen var det redan försent.
Det gick inte att rädda det övertända huset.

Många närboende i det sommaridylliska området Moviken i Sjötorp betraktade på söndagen hur eldens lågor slukade ett grannhus. Den bestörta ägaren kom också till platsen sedan han fått information om branden.

– Räddningstjänsten från Mariestad och Gullspång, samt insatsledare från Skövde, fanns snabbt på plats. Men det fanns inget att göra utan vi fick låta det brinna ut, säger Räddningstjänsten i Mariestad.

Hindrade spridning

Inledningsvis fanns farhågor om att det skulle finnas personer i huset. Men så var inte fallet och ingen kom till skada. Eftersom det finns flera byggnader runt det drabbade huset fokuserade räddningstjänsten mycket av insatsen på att hindra branden från att spridas.

En teori är att branden kan ha startat i en bastu. Detta är dock inget räddningstjänsten bekräftar, utan de inväntar den tekniska undersökningen.

Framåt kvällen bedömde räddningstjänsten att en tankbil var tillräckligt för att bevaka händelserna.

Många närboende i det sommaridylliska området Moviken i Sjötorp betraktade på söndagen hur eldens lågor slukade ett grannhus. Den bestörta ägaren kom också till platsen sedan han fått information om branden.

– Räddningstjänsten från Mariestad och Gullspång, samt insatsledare från Skövde, fanns snabbt på plats. Men det fanns inget att göra utan vi fick låta det brinna ut, säger Räddningstjänsten i Mariestad.

Hindrade spridning

Inledningsvis fanns farhågor om att det skulle finnas personer i huset. Men så var inte fallet och ingen kom till skada. Eftersom det finns flera byggnader runt det drabbade huset fokuserade räddningstjänsten mycket av insatsen på att hindra branden från att spridas.

En teori är att branden kan ha startat i en bastu. Detta är dock inget räddningstjänsten bekräftar, utan de inväntar den tekniska undersökningen.

Framåt kvällen bedömde räddningstjänsten att en tankbil var tillräckligt för att bevaka händelserna.