30 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Vad ska du skriva om?

Hallå där Sofia Guldbrand, som är Mariestads-Tidningens nya krönikör och som skriver sitt första kåseri i dag.

– Jag skriver om olika perspektiv på livet och på hur vi kan se olika möjligheter att komma framåt, kopplat till någon händelse eller berättelse. Kanske kan det få läsaren att stretcha sina tankar eller väcka frågor som leder framåt.

Vem är Sofia Guldbrand?

– Jag är 38 år, har två döttrar och har bott i Mariestad i 13 år. Är livs- och karriärscoach, och föreläsare om mental styrka. Mitt företag finns här i Mariestad, men jag jobbar runt om i Sverige. Jag är också engagerad i Mariestads utveckling på olika sätt.

Har du skrivit något tidigare?

– Jag gav ut ”Guldboken” 2010 – en självcoachningsbok. Fast jag skrev egentligen bara frågorna; det är läsaren som är författare.

– Allt jag gör handlar om att rikta tankarna till hur man vill att det ska vara, och leda sig själv dit: Positivt – nu och framåt.

Krönikor då?

– Ja, jag var krönikör i Norra Länstidningen för många år sedan. Och så hade jag en blogg, men det har jag inte längre.

Hur känns det här då?

– Jättekul och spännande! Ser fram emot att skriva och involvera mig ännu mer i Mariestad,

– Jag skriver om olika perspektiv på livet och på hur vi kan se olika möjligheter att komma framåt, kopplat till någon händelse eller berättelse. Kanske kan det få läsaren att stretcha sina tankar eller väcka frågor som leder framåt.

Vem är Sofia Guldbrand?

– Jag är 38 år, har två döttrar och har bott i Mariestad i 13 år. Är livs- och karriärscoach, och föreläsare om mental styrka. Mitt företag finns här i Mariestad, men jag jobbar runt om i Sverige. Jag är också engagerad i Mariestads utveckling på olika sätt.

Har du skrivit något tidigare?

– Jag gav ut ”Guldboken” 2010 – en självcoachningsbok. Fast jag skrev egentligen bara frågorna; det är läsaren som är författare.

– Allt jag gör handlar om att rikta tankarna till hur man vill att det ska vara, och leda sig själv dit: Positivt – nu och framåt.

Krönikor då?

– Ja, jag var krönikör i Norra Länstidningen för många år sedan. Och så hade jag en blogg, men det har jag inte längre.

Hur känns det här då?

– Jättekul och spännande! Ser fram emot att skriva och involvera mig ännu mer i Mariestad,

  • Jenni Ahlin