25 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Familjevänligt program på Marieholm

KULTUR- OCH SKÖRDEFESTEN

Ponnyridning, skattjakt och instrumentprovning – men också orientaliskt kaffe, regulaxmotor och grönsaker.
Lördagens aktiviteter på Marieholmsön vänder sig till en bred publik.

Numera sträcker sig Kultur- och skördefesten över ån och bort till murgården i Gärdesparken, där det visas konst och hantverk. Mellan staden och parken kan Marieholm vara en lämplig plats att mellanlanda på.

Under hela lördagen finns knallar på plats både ute och inomhus för att sälja grönsaker, bröd, honung och diverse annat. Ett kafé, där några av Mariestads nyaste invånare serverar kaffe och kakor från Mellanöstern och Asien, är öppet i Köksflygeln. Och barnen kan gå den ”stora skattjakten” närsomhelst under dagen. Då och då blir det musikalisk underhållning av olika slag.

Andra inslag har bestämda tider. Till exempel: Stubbes slöjdklubb med prova på-aktiviteter, ponnyridning, instrumentprovning, tillverkning av morotsflöjter, Knaster & Knas och uppvisning av japansk kampsport.

I stort sett alla husen på ön (utom huvudbyggnaden) används. Även museets vindsmagasin är öppet – om än korta stunder och enbart för guidade turer. Museisamordnare Linda Svensson kallar dem ”rallyvisningar”.

– Vi kan bara ta sju personer åt gången och det blir fyra 15-minutersturer, så några kan få en provsmak av museets innehåll.

Linda, som ju var en del i ”halv åtta hos mig”-kvartetten från Mariestad, hoppas dessutom få sällskap av någon eller flera av sina tv-kollegor för att bjuda på höstgodis av något slag.

Numera sträcker sig Kultur- och skördefesten över ån och bort till murgården i Gärdesparken, där det visas konst och hantverk. Mellan staden och parken kan Marieholm vara en lämplig plats att mellanlanda på.

Under hela lördagen finns knallar på plats både ute och inomhus för att sälja grönsaker, bröd, honung och diverse annat. Ett kafé, där några av Mariestads nyaste invånare serverar kaffe och kakor från Mellanöstern och Asien, är öppet i Köksflygeln. Och barnen kan gå den ”stora skattjakten” närsomhelst under dagen. Då och då blir det musikalisk underhållning av olika slag.

Andra inslag har bestämda tider. Till exempel: Stubbes slöjdklubb med prova på-aktiviteter, ponnyridning, instrumentprovning, tillverkning av morotsflöjter, Knaster & Knas och uppvisning av japansk kampsport.

I stort sett alla husen på ön (utom huvudbyggnaden) används. Även museets vindsmagasin är öppet – om än korta stunder och enbart för guidade turer. Museisamordnare Linda Svensson kallar dem ”rallyvisningar”.

– Vi kan bara ta sju personer åt gången och det blir fyra 15-minutersturer, så några kan få en provsmak av museets innehåll.

Linda, som ju var en del i ”halv åtta hos mig”-kvartetten från Mariestad, hoppas dessutom få sällskap av någon eller flera av sina tv-kollegor för att bjuda på höstgodis av något slag.

  • Jenni Ahlin