22 sep 2014 15:34

23 jan 2015 14:42

Han blir ny chef på Lundsberg

En tidigare barn- och utbildningschef i Mariestads kommun blir nu chef på den anrika och omdebatterade skolan Lundsberg.

Johan Harryson, tidigare barn- och utbildningschef i Mariestads kommun, blir ny verksamhetschef för Lundsbergs skola.

Harryson, som själv var elev på skolan på 1980-talet, var chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Mariestad under tre år och har sedan 2011 haft en motsvarande tjänst i Växjö kommun. I sitt nya jobb på Lundsberg får han administrativt huvudansvar för hela verksamheten på skolan.

– För mig handlar det om att bygga en fantastisk verksamhet och här ser jag bara framåt, säger Harryson till Nya Wermlands-Tidningen.

Värmländska Lundsberg är en privat internatskola som bland annat är känd för att ha haft flera kungligheter, däribland Carl XIV Gustaf, som elever. För ett par år sedan fick Lundsberg stor uppmärksamhet av mer oönskat slag, då Skolinspektionen valde att under en period stänga skolan och polisanmäla den efter att misstänkt pennalism mellan elever upptäckts.

– Jag ser som en enormt stor uppgift för mig att öppna upp Lundsberg och öka förståelsen, få människor att förstå verksamheten, säger Harryson till NWT.

Johan Harryson tillträder sin nya tjänst i oktober.

Johan Harryson, tidigare barn- och utbildningschef i Mariestads kommun, blir ny verksamhetschef för Lundsbergs skola.

Harryson, som själv var elev på skolan på 1980-talet, var chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Mariestad under tre år och har sedan 2011 haft en motsvarande tjänst i Växjö kommun. I sitt nya jobb på Lundsberg får han administrativt huvudansvar för hela verksamheten på skolan.

– För mig handlar det om att bygga en fantastisk verksamhet och här ser jag bara framåt, säger Harryson till Nya Wermlands-Tidningen.

Värmländska Lundsberg är en privat internatskola som bland annat är känd för att ha haft flera kungligheter, däribland Carl XIV Gustaf, som elever. För ett par år sedan fick Lundsberg stor uppmärksamhet av mer oönskat slag, då Skolinspektionen valde att under en period stänga skolan och polisanmäla den efter att misstänkt pennalism mellan elever upptäckts.

– Jag ser som en enormt stor uppgift för mig att öppna upp Lundsberg och öka förståelsen, få människor att förstå verksamheten, säger Harryson till NWT.

Johan Harryson tillträder sin nya tjänst i oktober.