21 sep 2014 21:15

23 jan 2015 14:42

Dragspelklubben firade 40 år

Tillsammans med inbjudna gästartister förgyllde 40-årsjubilerande Mariestads dragspelsklubb söndagen med konsert på teatern.

Ett 80-tal åhörare hade bänkat sig i teatersalongen för att ta del av jubileumskonserten. Sin vana trogen slog dragspelsklubben an tonen med Thore Ehrlings ”Nu ska vi dansa”, varpå konferencieren Sylve Johansson skämtsamt konstaterade att samtliga bandmedlemmar redan fyllt 40.

En rad gästartister fanns på plats för att hylla jubilaren. Bland annat Skövdeborna Göran Bergman och Per-Uno Pettersson som bjöd på såväl fransk vals och som en romsk melodi, framförd på klarinett respektive dragspel.

Finstämda toner bjöd Majsan Gustavsson, 16, i Ludvig van Beethovens ”Menuett” och ”Gabriellas sång” på fiol. Majsan sjöng senare i programmet Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden” och ”You raise me up”, en låt som fick sitt stora genombrott genom Josh Groban (2003) och pojkbandet Westlife (2005).

Mickael och Beiron Hultman från Rackeby är trogna besökare på den årliga dragspelsfestivalen på Karlsholme. De fingerfärdiga dragspelarna rev av några godbitar under kvällen på teatern.

Dragspelsklubbens mångårige ordförande Gunnar Bohlin var nöjd när tonerna klingat av och jubileumstårtan avnjutits.

– En trevlig konsert med varierande utbud och olika typer av musik, det fanns något för alla smaker. Nu lägger vi det här bakom oss och går vidare mot nya uppdrag, säger Gunnar Bohlin.

Ett 80-tal åhörare hade bänkat sig i teatersalongen för att ta del av jubileumskonserten. Sin vana trogen slog dragspelsklubben an tonen med Thore Ehrlings ”Nu ska vi dansa”, varpå konferencieren Sylve Johansson skämtsamt konstaterade att samtliga bandmedlemmar redan fyllt 40.

En rad gästartister fanns på plats för att hylla jubilaren. Bland annat Skövdeborna Göran Bergman och Per-Uno Pettersson som bjöd på såväl fransk vals och som en romsk melodi, framförd på klarinett respektive dragspel.

Finstämda toner bjöd Majsan Gustavsson, 16, i Ludvig van Beethovens ”Menuett” och ”Gabriellas sång” på fiol. Majsan sjöng senare i programmet Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden” och ”You raise me up”, en låt som fick sitt stora genombrott genom Josh Groban (2003) och pojkbandet Westlife (2005).

Mickael och Beiron Hultman från Rackeby är trogna besökare på den årliga dragspelsfestivalen på Karlsholme. De fingerfärdiga dragspelarna rev av några godbitar under kvällen på teatern.

Dragspelsklubbens mångårige ordförande Gunnar Bohlin var nöjd när tonerna klingat av och jubileumstårtan avnjutits.

– En trevlig konsert med varierande utbud och olika typer av musik, det fanns något för alla smaker. Nu lägger vi det här bakom oss och går vidare mot nya uppdrag, säger Gunnar Bohlin.

  • Tomas Höglund