12 sep 2014 07:18

23 jan 2015 14:42

Misstänkt mordbrand

Vid 02:30 natten till fredagen larmades Räddningstjänsten till en brand i Cruisin Clubs klubbstuga i korsningen Marieforsleden/Förrådsgatan i Mariestad.

Det brann både inne i lokalen och i ett uthus. Det var en förbipasserande väktare som upptäckte branden och slog larm. Styrkor från såväl Mariestad, Töreboda och Skövde ryckte ut för att släcka. De förhindrade huset från att brinna ner, men det fick omfattande skador invändigt och flera fönster sprängdes av hettan. Inga människor fanns i lokalen när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det finns tecken som tyder på att branden är anlagd. Jag kan inte gå in på vilka tecken det är, men vi har spärrat av platsen och inlett en förundersökning om mordbrand, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen.

Så snart det är möjligt kommer polisen att inleda en teknisk undersökning.

Texten uppdateras.

Det brann både inne i lokalen och i ett uthus. Det var en förbipasserande väktare som upptäckte branden och slog larm. Styrkor från såväl Mariestad, Töreboda och Skövde ryckte ut för att släcka. De förhindrade huset från att brinna ner, men det fick omfattande skador invändigt och flera fönster sprängdes av hettan. Inga människor fanns i lokalen när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det finns tecken som tyder på att branden är anlagd. Jag kan inte gå in på vilka tecken det är, men vi har spärrat av platsen och inlett en förundersökning om mordbrand, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen.

Så snart det är möjligt kommer polisen att inleda en teknisk undersökning.

Texten uppdateras.